zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Šport New York

Umrl Bill Johnson - olimpijski prvak iz Sarajeva

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.01.2016 10:42

V 55. letu starosti je umrl Bill Johnson, olimpijski prvak v smuku iz Sarajeva 1984. Tako se je končala njegova agonija, ki se je začela 2001 po strašnem padcu na smuku, ki mu je pustil trajne poškodbe možganov.

"Zadnje tedne je trpel najhujše možne bolečine. Mi mogel več požirati, tako da nismo mogli več skrbeti zanj," je ob smrti dejala njegova mama.

Bill Johnson, ki je bil znan po svoji neustrašnosti in želji po hitrosti - imel je tatu z napisom 'Ski to Die' (Smučanje ali smrt), je bil zadnja leta obsojen na bolniško posteljo. Leta 2010 je doživel več možganskih kapi, 2013 pa se mu je zdravje še dodatno poslabšalo, saj so mu odpovedali številni notranji organi.

Bill Johnson je 1988 postal prvi Američan z zlato olimpijsko medaljo v alpskem smučanju. Štiri leta pozneje ni bil uvrščen v olimpijsko ekipo in s tem so se začele njegove težave. Leta 1992 je izgubil sina, 1999 se je ločil od žene, poskus povratka v smučarski cirkus pa se je končal s hudim padcem na smučišču The Big Mountain v Montani.