kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 15:33

S prihodom naše atletinje Eve Murn domov, iz Svetovnega prvenstva v Keniji, so v Atletskem klubu Krka Novo mesto zaključili z udeležbo na mednarodnih tekmovanjih za letošnjo tekmovalno sezono.

Sanje vseh atletov so ravno nastopi na tekmovanjih evropskega in svetovnega ranga, a so zahtevane norme za nastop težko dosegljive. Za doseg le teh, atleti intenzivno trenirajo vso leto in nastopajo na tekmovanjih na katerih se borijo za vrhunske rezultate. Te jim omogočajo udeležbo v svetovni atletski eliti. Pot vrhunskega športnika je zahtevna in ne malokrat je potrebno veliko odrekanja ter odstopanja od normalnega vsakdanjika. Letos so Atletski klub Krka na mednarodnih tekmovanjih zastopali trije atleti: Eva Murn, Tara Keber in Matevž Šuštaršič. Udeležili so se 13. Evropskega prvenstva za mlajše člane
in članice, 26. Evropskega prvenstva za starejše mladince in mladinke ter 18. Svetovnega prvenstva za mladince in mladinke.

uspešna-tekmovalna-sezona-atletov-ak-krka
Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka
AK Krka

Na 13. Evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice, V Tallinnu, Estonija, sta nastopila naša predstavnika Tara Keber v teku na 100m ovire in Matevž Šuštaršič v teku na 200m. Vso sezono sta izboljševala pripravljenost, tako da so v AK Krka pričakovali dobre nastope. Njuna pozitivna usmerjenost je bila razvidna tudi v komentarjih pred samim nastopom. »Žal na evropskem prvenstvu nisem dobila priložnosti nastopa. Cimra je bila pozitivna na Covid in sem pristala v karanteni. Pravila so kakršna so, a sem vseeno razočarana, da nisem uspela pokazati česa sem sposobna. Zame je to ena težka preizkušnja, ki me bo le utrdila in se bom po njej vrnila še močnejša.« je pojasnila Tara.

uspešna-tekmovalna-sezona-atletov-ak-krka
Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka
AK Krka

Matevž je bil s svojim nastopom zadovoljen kljub mnenju, da na tekmovanju ni bil v svoji top formi. »Z nastopom na evropskem prvenstvu sem zadovoljen. Sezona žal ni šla povsem po planu, ampak sem vseeno vesel, da sem dobil priložnost nastopa s katerim sem pridobil pomembne izkušnje za nadaljnjo športno kariero.« Potrebno je poudariti, da sta tako Matevž kot Tara bila najmlajša tekmovalca ter imata še nadaljnji dve leti za nastop v kategoriji mlajših članov. Čez dve leti od njiju pričakujemo in si želimo bistveno boljše rezultate.

uspešna-tekmovalna-sezona-atletov-ak-krka
Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka
AK Krka

Od 15. do 18.07.2021 se je v Tallinnu odvijalo tudi EP za starejše mladince in mladinke, na katerem je nastopila tudi predstavnica AK Krka Eva Murn v teku na 100m z ovirami. Kljub njenem prvem večjem tekmovanju je Eva ovire napadla odločno in z veliko količino optimizma. »Evropsko prvenstvo U20 bo moje prvo večje tekmovanje, zato se ga zelo veselim. S tekme si želim odnesti predvsem veliko novih izkušenj in se učiti od najboljših. Vse to mi bo pomagalo pri nadaljnjih treningih in tekmovanjih.« Vendar Eva iz Evropskega tekmovanja ni odnesla le veliko novih izkušenj. Kot prava izkušena atletinja je postavila svoj osebni in klubski rekord v teku na 100 m z ovirami, s časom 14,05 sec. Vrhunski rezultat je bil pokazatelj kako dobro se je Eva pripravljala skozi vso leto. »Evropsko prvenstvo U20 v Tallinnu je bila zame res nepozabna izkušnja. Z rezultati sem zelo zadovoljna, saj sem na svojem prvem velikem tekmovanju odtekla osebni rekord. Tekmovanje mi je dalo še več motivacije in se že veselim svetovnega prvenstva v Keniji.« - je dejala Eva.

Med 17. in 22. avgustom je v Keniji potekalo 18. svetovno prvenstvo v atletiki za mladince in mladinke, ki sta se ga udeležila dva predstavnika AK Krka. Eva Murn v teku na 100m z ovirami in Andrej Jeriček kot trener in vodja Slovenske atletske reprezentance, sicer pa trener zgoraj navedenih atletov Tare Keber, Matevža Šuštaršiča in Eve Murn. Za nastop na svetovnem prvenstvu so atleti morali dosegati dobre rezultate. Norme za nastop na Svetovnem prvenstvu so
visoke ter zahtevne. Atletinja Atletskega kluba Krka Novo mesto Eva Murn, je ravno tako nastopila za Slovensko Reprezentanco in sicer v disciplini 100 m ovire. Eva je letos že nastopila na Evropskem prvenstvu v Tallinn-u, kjer se kljub vrhunskem nastopu (osebni in klubski rekord) ni uvrstila na stopničke. Na Svetovnem prvenstvu so bile za Evo okoliščine slabše saj je nastopala kljub bolezni in slabem počutju, ki jo je pestila še 10 dni pred tekmovanjem.

uspešna-tekmovalna-sezona-atletov-ak-krka
Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka
AK Krka


Žal se po prvem teku ni uvrstila v nadaljevanje tekmovanja, a je lahko ponosna na svoj nastop saj je dala vse od sebe. Kako veliko srce in željo po tekmovanju ima nam je pokazala, ko je za slovensko reprezentanco nastopila tudi v disciplini 4 x 400m. Čestitke Evi za nastop na Svetovnem prvenstvu in ne smemo pozabiti, da ima Eva kot mlada športnica pred sabo še mnogo mednarodnih tekmovanj. Želimo ji hitro okrevanje in še veliko vrhunskih dosežkov in medalj. »Nastop na Svetovnem prvenstvu za mladince je bilo zelo zanimiva izkušnja. Z rezultatom nisem izpolnila svojih pričakovanj, saj sem vedela, da sem kljub bolezni sposobna odteči bolje. Kljub vsemu pa sem vesela in počaščena, da sem imela priložnost nastopati na tako velikem tekmovanju. O tem si na začetku sezone nisem upala niti sanjati, zato sem ponosna na vse kar mi je uspelo.« pravi Eva.

uspešna-tekmovalna-sezona-atletov-ak-krka
Uspešna tekmovalna sezona atletov AK Krka
AK Krka