Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Šport Brežice

V Brežicah sprejem za dvakrat zlato Lejo Glojnarič

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2022 10:44

Brežičani so v domačem kraju pripravili sprejem za 19-letno Lejo Glojnarič, ki je na nedavno končani 24. poletni olimpijadi gluhih v Braziliji osvojila zlati kolajni v mnogoboju in skoku v višino.

"Najprej bi se rada pozdravila, nova olimpijada gluhih je že čez tri leta v Tokiu. Vmes me čaka še svetovno prvenstvo, v mnogoboju pa želim preseči mejo 5000 točk," pa je svoje cilje za naprej že razkrila junakinja dneva Leja Glojnarič, ki je v Braziliji nastopila s poškodbo desnega kolena.

Na dvorišču brežiškega gradu, kjer sta zbrane zabavala tudi pevka Nuša Derenda in skupina Boom, so sicer Glojnaričevo in njenega trenerja Iztoka Glojnariča pozdravili Gregor Gračner, podpredsednik Zveze ŠIS-SPK, brežiški župan Ivan Molan, Anton Petrič, vodja odprave olimpijado gluhih, predsednik AK Brežice Henrik Omerzu, direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša in Bogdan Kuhar, predsednik društva gluhih in naglušnih.


"Danes so Brežice bogatejše za dve zlati kolajni z olimpijade gluhih. Zato na tem mestu iskrene čestitke v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja, ki je pred tekmovanjem v Braziliji naredil vse, da zagotovi optimalne pogoje za trening in pripravo," je povedal Gregor Gračner, podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

"Leja je pred 12 leti prišla na prvi trening. Takoj sem ugotovil, da je poseben deklič, ki se je treninga lotil z neverjetno vnemo," se je začetkov zlate tekmovalke spomnil njen prvi trener Henrik Omerzu.

"Draga Leja, draga ekipa. Ponosni smo, ker ste nas s svojim uspehom vrnili v čas sprejemov ob odmevnih rezultatih. Verjamem, da bo Leja pravi navdih vsem mladim generacijam v Atletskem klubu Brežice," pa je v čestitki povedal domači župan Molan.