profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport

V drugi etapi od naših najvišje Gal Glivar

Piše: R.K.

Čas objave:
13.05.2022 07:49

Tako kot prvo, je tudi drugo etapo kolesarske dirke po Madžarski odločil ciljni sprint. 192 km etapo od Karcaga–Hajdúszoboszlóa je dobil nizozemski zvezdnik Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team), drugi je bil Francoz Rudy Barbier (Israel-Premier Tech), tretji pa Belgijec Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise).

Naš najboljši je bil 26. mestu Gal Glivar, ki je v cilj prišel v času zmagovalca, v isti skupini so bili še Tilen Finkšt na 53., Kristjan Hočevar na 67. in Kristijan Koren na 69. mestu. David Per je na 114. mestu zaostal 12:50 min, Viktor Filutás, ki je stisnil zobe po včerajšnjem grdem padcu, pa je končal na 128. mestu, z zaostankom 16:29 min.

Na začetku etape je bil skupaj z osmimi kolesarji v begu Per, vendar jih je glavnina kmalu ujela, na koncu pa je etapo zaznamoval množični padec, tako da so imeli sodniki po zaključku oblico dela, da so ugotovili, komu od tistih, ki so padli, upoštevati čas zmagovalca zaradi padca v zadnjih treh kilometrih današnje preizkušnje. V glavnini je v cilj prišla dobra polovica vseh kolesarjev na dirki, za njimi pa so v cilj prihajali kolesarji v manjših skupinah z različnimi zaostanki.

V skupnem seštevku je novi vodilni Belgijec Jens Reynders (Sport Vlaanderen – Baloise), ki ima 4 sekunde prednosti pred današnjim zmagovalcem, Nizozemcem Jakobsenom na 2. mestu in njegovim rojakom, včerajšnjim zmagovalcem, klubskim kolegom našega Primoža Rogliča, Kooijem na 3. mestu. Od naših je najvišje Finkšt, na 30. mestu zaostaja 14 sekund, toliko pa za vodilnim zaostajajo tudi 45. Glivar, 54. Koren in 74. Hočevar. Per na 108. mestu zaostaja 13:04 min, Filutás na 124. mestu pa 16:40 min.

Jutri bo na sporedu 3. etapa od Sárospataka do Nyíregyháze, dolga 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu po startu in povsem ravninskim zaključkom, kar obeta ponovni obračun med najboljšimi sprinterji.