900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Medvode

V Lendavi 59. člansko državno prvenstvo v badmintonu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2016 11:15

Na 59. članskem državnem prvenstvu v badmintonu za posameznike in dvojice, ki bo potekalo ta vikend v Lendavi, bodo nastopili vsi najboljši slovenski badmintonisti. Pri moških je glavni favorit Iztok Utroša, pri ženskah bo poskušala presenetiti perspektivna mlajša generacija.

Lendava bo letos gostila 59. člansko državno prvenstvo v badmintonu. Skupaj bo nastopilo 55 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi vsi reprezentanti.

Pri moških posamezno bo branilec naslova državnega prvaka Iztok Utroša (BK Mladost Lendava), ki je trenutno tudi najboljši Slovenec na svetovni jakostni lestvici (121.). Izzivalca bosta večkratni državni prvak, izkušeni Luka Petrič (BK Branik), ter mladi Alen Roj (BK Kungota), mogoče pa bi znal presenetiti tudi kdo iz perspektivne generacije mladincev – Miha Ivanič, Martin Cerkovnik (oba BK Medvode) ali Andraž Krapež (BK Bit).

Pri ženskah posamezno bo vlogo favoritinje prevzela Kaja Stanković (BK Ljubljana), ki bo tudi branila naslov prvakinje. Njene izzivalke bodo predvsem mlajše tekmovalke. Po kakovosti so zelo izenačene in nabor kandidatk za naslov prvakinje in tudi za medalje je zelo velik.

V igri moških parov bosta prva favorita Iztok Utroša in Miha Horvat (oba BK Mladost Lendava) ter branilca lanskega naslova Alen Roj (BK Kungota) in Luka Petrič (BK Branik). V boj se lahko vmeša še bratska naveza Aljoša in Urban Turk (oba BK Mirna) ter Andraž Krapež (BK Bit) in Mitja Šemrov (BK Mirna).


Zelo težko je napovedati favorite med ženskami dvojicami. Skoraj vsaka dvojica lahko z dobro dnevno formo preseneti vsake nasprotnika in poseže po medaljah in naslovu. Prvo postavljeni igralki prvenstva sta Ana Marija Šetina in Kaja Stanković (BK Ljubljana)

Disciplina mešanih dvojic bo najbrž najbolj zanimiva, saj je kar precej parov, ki bi znali poseči po vrhu – branilca naslova sta Luka Petrič (BK Branik) in Tina Kodrič (BK Kungota), predvsem pa bodo v boju za medalje Urban Turk (BK Mirna) in Katarina Beton (ŠRD Konex), Miha Ivanič (BK Medvode) in Nika Arih (BK Mirna), Aljoša Turk in Ema Cizelj (oba BK Mirna) ter Martin Cerkovnik in Ana Marija Šetina (oba BK Medvode). Mogoče pa lahko preseneti tudi kakšna kombinacija mladincev…

Tekmovanje se začne jutri ob 9.30 s kvalifikacijami in bo trajalo do poznih večernih ur. Polfinalni obračuni so na sporedu v nedeljo ob 9.30, finalni obračuni pa od 12. ure dalje. Vse se odvija v športni dvorani DSŠ Lendava.