mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Lenzerheide

V Lenzerheideju zmaga Falle, Fabjanova deseta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.01.2016 18:31

Na prvi postaji novoletne smučarske tekaške turneje Tour de Ski v švicarskem Lenzerheideju je najboljšo slovensko uvrstitev dosegla Vesna Fabjan, ki je bila deseta. Zmagala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla, pri moških pa si je prvo zmago priboril Italijan Federico Pellegrino.

V sprintu so v izločilnih bojih nastopile tri slovenske tekačice. V kvalifikacijah sprinta na 1,5 km v prosti tehniki je bila Fabjanova 12., Razingerjeva 17., Čebaškova pa 19. Brez finala je ostala Lea Einfalt z 61. dosežkom kvalifikacij.

Alenka Čebašek je izločilne nastope končala v četrtfinalu, kjer je bila četrta v svoji skupini, Vesna Fabjan in Nika Razinger pa sta bili v svojih skupinah drugi in sta napredovali. V polfinalu sta tekli v isti skupini, na koncu pa s petim in šestim mestom končali nastope. Fabjanova je bil na koncu deseta, Razingerjeva 12., Čebaškova pa 22.

"Danes smo prebili magično mejo preboja v polfinale. Dekleta so solidno nastopila in to je dobra napoved za Planico, kjer si vsekakor želimo finale. Mihi je za izločilne boje zmanjkalo 60 stotink sekunde ter je tako skoraj prepolovil razliko z zadnje tekme. Njegova pot gre v pravo smer, morda mu preboj uspe ravno v Planici," je o tekmi dejal glavni trener Marko Gracer in dodal: "Želimo si predvsem, da bi bila v Planici čim prej na voljo proga, ki bo na svetovnem pokalu, da bomo nanjo pripravljeni. Po tekmah v Lenzerheidu bodo sprinterji Razingerjeva, Fabjanova in Šimenc odpotovali domov ter trenirali doma. Vsi se bodo do nedelje normalno udeležili tekem v okviru Tour de Skija."


V finalu je slavila Falla pred Švedinjo Ido Ingemarsdotter in rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg.

Pri moških je v finalu Pellegrino ugnal Rusa Sergeja Ustjugova, tretji je bil Norvežan Finn Haagen Krogh.

Miha Šimenc je v kvalifikacijah dosegel 38. čas in tako ostal brez nastopov v izločilnem delu tekmovanja.