viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

Enzo Hrovatin Svet24.si

Poslovil se je član legendarnih Faraonov

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

Eva Luna in Kristina Njena.si

Dekletoma grozijo s smrtjo, pretepom, požigom ...

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Šport Mokronog

V Mokronogu favoriti upravičili svojo vlogo

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2021 08:49

V Mokronogu je bil konec tedna turnir A ranga v odbojki na mivki, na katerem je nastopilo tudi nekaj najboljših slovenskih dvojic. Na koncu sta se zmage v moški konkurenci veselila Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, pri dekletih sta bili najuspešnejši Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin.

Organizatorji tradicionalnega turnirja Mokronog Open so zbrali prijave trinajstih moških in osmih ženskih dvojic, napete obračune pa smo spremljali v petek in soboto, ko so bili na sporedu tudi finalni boji. Že prvi dan so v okviru skupinskega dela tekmovanja favoriti upravičili svojo vlogo in si s prvimi mesti zagotovili najboljša izhodišča v izločilnih bojih. Prav tako so se najvišje postavljene ekipe izkazale tudi pri dekletih.

V polfinalu sta Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin nato po hudem boju, z 21:23, 21:17 in 15:13, premagali Klaro Kregar in Tjašo Jančar, Nina Lovšin in Špela Morgan pa sta bili z 21:10 in 21:19 boljši od Sare Valenčič in Jovane Rakić. Trete mesto je šlo v roke Kregarjevi in Jančarjevi, ki sta bili z 21:11 in 21:13 prepričljivejši od Valenčičeve in Rakićeve, v velikem finalu pa sta se Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin veselili zmage nad Lovšinovo in Morganovo. Prvi niz sta dobili z 21:15, drugega pa z 21:13.

Nejc Zemljak
Turnir v odbojki na mivki
OZS

Pri moških smo v polfinalu videli zanesljivo zmago Danijela Pokeršnika in Črtomirja Bošnjaka nad Matijo Bažecem in Stašem Torejem, enako prepričljiva pa sta bila tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta odpravila Davida Renka in Grego Erpiča. Slednja sta s 21:17 in 21:18 slavila tudi v boju za bron, medtem ko smo v velikem finalu videli tri nize. Prvega sta z 21:18 dobila Danijel Pokeršnik in Bošnjak, drugi je šel z 21:14 v roke Zemljaku in Janu Pokeršniku, ki sta bila nato s 15:9 boljša tudi v tretjem, odločilnem, nizu ter se veselila končne zmage.