Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Novo mesto

AVDIO&FOTO: V Novem mestu pester kolesarski vikend

Piše: R.K./KK Adria Mobil

Čas objave:
23.08.2018 12:30

Kolesarski klub Adria Mobil tudi letos pripravlja dvodnevno kolesarsko dogajanje, ki se začne jutri s kolesarsko dirko okoli Grma za najmlajše. Nadaljuje se v nedeljo z 2. kolesarskim maratonom dirke Hrvaška-Slovenija.

pana2234-1.jpg
Dogajanje se začne z otroško kolesarsko dirko okoli Grma
KK Adria Mobil

Okoli Grma za najmlajše
Kolesarski klub Adria Mobil vrsto let poleg mednarodnih kolesarskih dirk organizira tudi dirke za najmlajše. Tudi letošnja dirka Okoli Grma, ki bo jutri s startom na Grmu, ne bo izjema.

Organizirali bodo posebne otroške dirke v štirih kategorijah. Prva bo namenjena šolarjem 6. in 7. razreda ter šolarjem 8. in 9. razreda. Sledila bo dirka šolarjev od 1.-5. razreda ter dirka predšolskih otrok.

Prijave bodo zbirali neposredno pred samim začetkom. 

Program prireditve
17:30 Dirka šolarjev - 6,7 razred in 8,9 razred 2 kroga (2,2 km)
17:50 Dirka šolarjev - otroci od 1. do 5. razreda OŠ (250 m)
18:00 Dirka otrok - Predšolski otroci (250 m)

Edini pogoj je, da otroci pripeljejo s seboj svoja kolesa, najmlajši lahko tudi poganjalčke, ter zaščitno čelado. Zmagovalci bodo – vsi! Prvi trije na dirki šolarjev 6. in 7. razreda ter šolarjev 8.in 9. razreda pa bodo dobili medalje.
Medalje bodo dobili tudi vsi šolarji od 1.-5. razreda ter predšolski otroci. "S tem dogodkom želimo spodbuditi množičnost in približati kolesa vsem starostnim skupinam ter se ob tem tudi prijetno zabavati," je v pogovoru z Alešom Kirnom pojasnil direktor KK Adria Mobil Bogdan Fink.

kolesarska-dirka-hr-slo-2017-200.jpg
V nedeljo bo 2. kolesarski maraton dirke Hrvaška-Slovenija
KK Adria Mobil


2. kolesarski maraton dirke Hrvaška-Slovenija
V nedeljo pa se bodo na trasi od Zagreba do Novega mesta znova pomerili profesionalni kolesarji, na dobrih 80 kilometrov dobrem rekreativnem maratonu pa lahko nastopite tudi vsi rekreativci. 

START/CILJ MARATONA: Zagreb, Trg Republike Hrvatske - Novo mesto, Seidlova ulica
DATUM IN ČAS: nedelja, 26. avgust 2018, s startom maratona ob 11. uri

Na maratonu lahko sodelujejo kolesarji, ki so že dopolnili 16 let (moški in ženske) in jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prekolesariti 80 km dolgo progo. Na maratonu je obvezna uporaba zaščitne čelade. 

Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Za vse prijavljene in s strani mejne policije preverjenih kolesarjev bo v času maratona odprt mejni prehod Rigonce. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem listu, na internetni strani kluba, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

TRASA in POTEK MARATONA
Zagreb - Zaprešić - Harmica – Rigonce – Dobova – Brežice – Krška vas – Kostanjevica na Krki – Šentjernej - Ratež – Petelinjek – Novo mesto

Začetek maratona bo ob 11. uri pred HNK v Zagrebu, od koder se bo nadaljeval po trasi dirke do Nacoinalne in univerzitetne knjižnice (Zagrebških fontan), kjer se udeleženci tako kot tekmovalci ustavijo za 5 min. Potem se nadaljuje v zaprti vožnji do Zaprešiča, kjer se kolesarji ustavijo za 15 min, kjer bo kratka predstavitev mesta Zaprešić. Nato bo sledil start maratona po zgoraj omenjeni trasi. Cilj maratona je na Seidlovi cesti v Novem mestu.

Za Slovenske udeležence maratona bo na dan prireditve ob 7.00h zjutraj organiziran avtobusni prevoz iz Novega mesta v Zagreb, za Hrvaške udeležence pa obratno. 

"Vsem udeležencem, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj, bomo podelili spominske medalje, simbolično darilo in kosilo," še napoveduje Fink.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v pripeti datoteki.

Aleš Kirn in Bogdan Fink o kolesarskem vikendu