Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Ljubljana

V Novem mestu prva odločitev o rokometnem prvaku

Piše: STA

Čas objave:
26.05.2021 08:37

Rokometaši velenjskega Gorenja bodo danes imeli na voljo prvo zaključno žogo za osvojitev naslova državnih prvakov v sezoni 2020/21. V primeru zmage na zaostali tekmi 22. kroga lige NLB v Novem mestu, ki se bo pričela ob 20. uri, bodo četrtič slavili v državnem prvenstvu. Pred tem so bili najboljši v letih 2009, 2012 in 2013.

Rokometaši iz Šaleške doline si trenutno prvo mesto na lestvici delijo s Trebanjci. A izbranci Zorana Jovičića so v prednosti pred Dolenjci zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah, ob tem pa imajo v primerjavi z njimi tudi tekmo manj.

V primeru zmage v dolenjski prestolnici bi imeli pred zadnjim krogom konec tega tedna torej dve točki prednosti in neulovljivo prednost pred Trebanjci na drugem in Celjani na tretjem mestu, ki imajo pred današnjo tekmo Velenjčanov v Novem mestu še nekaj teoretičnih možnosti za prvo mesto v ligi NLB.

Danes bosta na sporedu še dve zaostali tekmi med Mariborom in Izolo ter Ljubljano in Dobovo, pari zadnjega kroga pa so Gorenje Velenje - Maribor Branik, Celje Pivovarna Laško - Ljubljana, Koper - Butan Plin Izola, Krka - LL Grosist Slovan, Riko Ribnica - Slovenj Gradec 2011, Jeruzalem Ormož - Urbanscape Loka in Trimo Trebnje - Dobova.