Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

V Novem mestu teklo 600 tekačev, organizator Kobe znova najhitrejši

Piše: R.K.

Čas objave:
02.10.2022 13:49

Peta izvedba Novomeškega ½ maratona je danes v dolenjsko prestolnico privabila 600 tekačev iz 14 držav, med katerimi je bil znova najhitrejši domačin, pobudnik in glavni organizator največje dolenjske tekaške prireditve Primož Kobe. V ženski konkurenci je z novim rekordom proge slavila Bojana Bjeljac (AK Dinamo Zagreb), ki je bila v napetem dvoboju nekoliko hitrejša od domačinke in lanske zmagovalke Anje Fink (AD Kronos).

Na 10-kilometrski razdalji sta bila najhitrejša Boštjan Vimpolšek (ŠD Žlapovec) in Sandra Šrut (Kobe Team), na 6,5-kilometrski preizkušnji pa Rok Godler (TD Dobrova) in Nina Pečnik (AK Krka Novo mesto).

Trasa 21-kilometrske preizkušnje je bila tokrat zaradi obilnih padavin zadnjega tedna nekoliko spremenjena na območju Češče vasi, Kobe jo je pretekel v času 1:11:00 Bjeljačeva pa dobri dve minuti in pol več (1:13:34). Ob tem velja izpostaviti, da sta obe najhitrejši polmaratonki tekli hitreje od dosedanjega rekorda proge.

Prireditev je sicer znova potekala v prijetnem jesenskem vremenu, ob progi je bilo kar nekaj gledalcev in spremljevalnega programa, 21-kilometrska preizkušnja pa je štela tudi za državno prvenstvo v veteranski konkurenci.

Skupaj s sobotnim dnevom, v katerem je nastopilo približno 350 otrok, približno 100 odraslih pa se je udeležilo pohoda, nordijske hoje in canicrossa, se je tako letošnje izvedbe Novomeškega ½ polmaratona aktivno udeležilo več kot 1000 obiskovalcev.