podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Planica

V Planico tokrat vabijo tekači

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2016 07:44

Čeprav je Planica slovenski sinonim za smučarske skoke, pa bo z dograditvijo nordijskega centra pridobila tudi tekaški mik. Potem ko so steze že preizkusili v celinskem pokalu, bo ta konec tedna dolina pod Poncami gostila še preizkušnje v sprintu za svetovni pokal, na domačih tekmah pa na vidne uvrstitve računajo tudi v slovenskem taboru.

Slovenski smučarji tekači pred premiernimi tekmami svetovnega pokala v novem nordijskem središču v Planici, ki bodo danes in v nedeljo, napovedujejo, da si prav na domačem prizorišču želijo doseči letos največje uspehe. Višje cilje so si postavili za sobotni posamični sprint, a tudi v nedeljo na ekipnem sprintu v ženskem taboru napovedujejo boj za finale.

Prvi slovenski adut bo bronasta olimpijka iz Sočija Vesna Fabjan, ki se je na domače tekmovanje skrbno pripravila in upa, da bo dosegla najboljšo uvrstitev v sezoni. Ob njej bodo močna orožja še Alenka Čebašek, Lea Einfalt, Nika Razingar in Anamarija Lampič.

Preboj med najmočnejših 30 si želi tudi moški tabor, kjer je glede na dosežke v sezoni najmočnejši Miha Šimenc, lepo pa se je na celinskem pokalu z zmago v konkurenci do 20 let odrezal tudi Janez Lampič.

Danes se bo dogajanje s kvalifikacijami za sprinte v moški in ženski konkurenci začelo ob 8.30, finalni boji pa bodo ob 10.50. V nedeljo pa bodo ekipne preizkušnje s polfinalnimi obračuni začeli ob 9.30, finalni boji bodo nato ob 11.45.

Konec tedna bo širše območje Planice tudi sicer športno obarvano. V Kranjski gori v petek in soboto poteka še tekma svetovnega pokala smučarjev invalidov, ki jo je Slovenija prevzela po odpovedi v Avstriji. Sicer pa bo v Planici v soboto in nedeljo potekal tudi svetovni dan snega, ki je namenjen najmlajšim, že danes zvečer pa bo živahno tudi v Kranjski Gori, kjer bo ob 19.30 koncert Rock'n lauf z Rok'n' bandom in Alyo, ob 20.30 pa predstavitev ekip za nedeljsko tekmo.