mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

alya Odkrito.si

Alya - To je njeno poletje!

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Šport

V prvi etapi na Češkem od naših najboljši Kristijan Koren

Piše: R.K.

Čas objave:
05.08.2022 06:43

Na Češkem se je s 1. etapo od Uničova do Prostejova začela letošnja mednarodna kolesarska dirka SAZKA TOUR, na kateri iz vrst KK Adria Mobil nastopajo Kristijan Koren, Gal Glivar, Kristjan Hočevar, David Per, Tilen Finkšt, Aljaž Colnar in Boštjan Murn. Današnja 181,5 km dolga etapa je bila precej razgibana, kolesarji, 152 iz 29 držav, so morali premagati dobrih 1700 višinskih metrov. Že na startu ob 11. uri je bilo 30 stopinj, tako da so bili pogoji precej zahtevni.

Ni bilo treba dolgo čakati na prvi pobeg, 5 kolesarjev je glavnini ušlo še pred prvim od treh gorskih ciljev in so prednost, ki je sicer v glavnem znašala dobri dve minuti, uspeli zadržati do samega cilja. Glavnina, ki je zaostanek uspela precej zmanjšati, je na koncu za najboljšimi zaostala 23 sekund. Zmagal je Belgijec Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise), ki je oblekel tudi rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi, pred rojakom Johanom Meensom (Bingoal Pauwels Sauces WB), tretji pa je bil domačin Michael Kukrle (Elkov-Kasper). Od naših kolesarjev je bil najboljši Kristijan Koren na 26. mestu. Z glavnino so v cilj prišli še David Per na 30., Gal Glivar na 41. in Tilen Finkšt na 68. mestu. Kristjan Hočevar, Aljaž Colnar in Boštjan Murn so prvo etapo končali v skupini, ki je na koncu zaostala 4:11 min.

Jutri bo na sporedu 2. etapa, Olomouc – Pustevny, dolga 189,3 km, na kateri bodo morali kolesarji premagati kar 2910 m višinske razlike.