oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Nm

V&F: Mirko Vorkapić zmagoslavno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.04.2013 16:51

V Marofu, je drevi potekal največji borilni spektakel Enfusion live 4. V glavnem dvoboju večera sta se pomerila domačin Mirko Vorkapić in tajski borec Longern Superpro Samui. Pokal je na koncu pripadel Novomeščanu.

Napoved dogodka:

V dolenjsko prestolnico prihaja zvezdniška zasedba odličnih svetovnih borcev, ki se jim bodo po robu postavili domači bojevniki. Gledalci bodo v osrednjem delu lahko spremljali šest vrhunskih dvobojev.

V ringu bo ponovno napeto in vroče. Uvodni dvoboji bodo potekali po WMC pravilih tradicionalnega tajskega boksa, na njih pa se bodo predstavili prespektivni slovenski borci in borci MUAY THAI GYM-a SCORPION: Urban Jakše in Borut Turk. Za tem bo sledil osrednji del večera po K-1 pravilih. V prvem dvoboju se bosta pomerila Mariborčan Aleš Zavec in Srb Miljan Vidović, ki je decembra v Ljubljani ugnal Grego Smoleta in publiki prikazal bogato tehnično znanje. Vidović je, kljub svoji mladosti, izkušenejši borec, saj je v karieri nanizal že 56 dvobojev, vendar pa tudi Zavcu ne manjka želje po dokazovanju in zmagi, zato bo Srbu vse prej kot lahko. V dvoboju številka 2 je poslastica zagotovljena. Vzhajajoča zvezda slovenske borilne scene Samo Petje se bo udaril z izkušenim tajcem Rungsiam-om Superpro Samuiem. Mladi Belokranjec slovi po agresivnem stilu borbe, medtem ko se Tajec zanaša na silovite brce, občutek in izkušnje. Ali bodo Petjeta (skoraj) domači navijači popeljali do največje zmage v karieri? Tadej Toplak že v tretje stopa v Enfusion ring. Po decembrski zmagi in porazu v Barceloni, si 24-letni Ptujčan želi nove zmage in utrditve na seznamu borcev poltežke kategorije. Načrte mu bo poskušal prekrižati izkušeni Poljak Yaroslav Zawodni, nosilec številnih medalj z evropskih in svetovnih prvenstev. Oba več stavita na udarce z nogami, vendar se Toplakova bojevitost lahko izkaže kot jeziček na tehtnici v prid Slovenca.

Sledil bo eden od vrhuncev večera. Ženska kategorija do 57 kilogramov bo dobila novo svetovno prvakinjo. V dvoboju za naslov svetovne prvakinje Enfusion live v kategoriji -57kg je prišlo do spremembe. Zaradi tehničnih zapletov bo Denis Kielholtz zamenjala odlična Nizozemka Ilona Wijmans, ki se bo pomerila s Hrvatico Nevenko Mikulić.

Po osmih letih se v Novo mesto vrača šampion z Obale Jasmin Bećirović, ki je pravi veteran športa. Decembra je v Ljubljani poravnal račune z legendarnim Nizozemcem Wendellom Rochejem in se mu oddolžil za poraz pred štirimi leti. A v Novem mestu bo zapihal hladni veter z vzhoda, saj v Marof prihaja 190 centimetrov visoki Rus Maxim Osiptsov. Kljub temu, da je »Jasko« izkušenejši pa za Ruse velja enako kot za Tajce. Prav nihče ni slab in vsi bodo pustili srce v ringu. Izolski veteran bo tako moral pokazati vse kar zna, da bo zmaga ostala v Sloveniji.

V glavnem dvoboju večera pa bosta ponovno trčila tajski in slovenski prapor. Domačin Mirko Vorkapić se takoj po nesrečnem porazu v dvoboju za naslov svetovnega Enfusion prvaka v Barceloni vrača med štiri vogale in išče zadoščenje, ki bo toliko bolj sladko, če uspe premagati enega izmed lanskoletnih finalistov K-1 turnirja, Tajca Longerna Superpro Samuia. Longern, ki je prvak Tajske in ima za seboj že preko 100 dvobojev, seveda v Novo mesto prihaja po zmago.


PRIPRAVITE SE NA NAJVEČJI BORILNI SPEKTAKEL, NAVIJAJTE IN POMAGAJTE SLOVENSKIM BORCEM DO ZMAGE!

SPORED DVOBOJEV:

-75kg: Aleš Zavec (Slovenija) vs Miljan Vidović (Srbija)
-67kg: Samo Petje (Slovenija) vs Rungsiam Superpro Samui (Tajska)
-85kg: Tadej Toplak (Slovenija) vs Yaroslav Zawodny (Poljska)
-57kg: Denise Kielholtz (Nizozemska) vs Nevenka Mikulić (Hrvaška)
-95kg: Jasmin Bećirović (Slovenija) vs Maxim Osiptsov (Rusija)
-70kg: Mirko Vorkapić (Slovenija) vs Longern Superpro Samui (Tajska)

Enfusion live 4 - 13. april, Novo mesto