Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Šport Ljubljana

Velenjčani in Trebanjci že v uvodnem krogu lige NLB

Piše: STA

Čas objave:
23.06.2021 21:48

Rokometni klubi lige NLB so se danes zbrali na prvi seji po majskem zaključku sezone 2020/21 in opravili žreb parov za sezono 2021/22. Ples kroglic je določil, da se bosta že v uvodnem krogu pomerila najboljša iz minule sezone - podprvak Trimo Trebnje in prvak Gorenje Velenje. Nova sezona se bo začela 11. septembra.

Prvoligaška druščina se je danes tudi uradno poslovila od novomeške Krke in Butana plina Izole, ki sta v minuli sezoni zasedla 13. oziroma 14. mesto na lestvici, zaradi česar se selita v nižji rang tekmovanja. Obenem so zbrani v svoji sredini pozdravili oba novinca, Herz Šmartno in Sviš Ivančno Gorico, ki sta v 1. B ligi zasedla najvišji mesti.

Herz Šmartno in Sviš Ivančna Gorica se vračata v elitno slovensko klubsko rokometno druščino, saj sta v preteklosti v njej že nastopala. Zasedba iz Ivančne Gorice je nazadnje v ligi NLB nastopala sezoni 2018/19. Tedaj je nadomestila ravno moštvo iz Šmartnega pri Litiji, ki se je od najvišjega ranga slovenskih rokometnih tekmovanj poslovilo sezono poprej.

Liga NLB bo tudi v novi sezoni, ki se bo predvidoma začela drugo soboto v septembru, štela 14 moštev. Ta se bodo pomerila po dvokrožnem sistemu, po 26 krogih pa bo znan nov državni prvak. V nižji rang se bosta preselili najslabši ekipi.

Sezona na slovenskih rokometnih igriščih se bo sicer začela že teden dni poprej, ko bo na sporedu superpokal, na katerem se navadno srečata državni in pokalni prvak. Ker v sezoni 2020/21 zaradi omejitev pri izvedbi športnih tekmovanj, povezanih s pandemijo koronavirusa, pokala Slovenije ni bilo mogoče izpeljati, bo uvod v sezono tokrat minil nekoliko drugače.

Na njem bo nastopila najboljša četverica zadnje sezone lige NLB. V polfinalu, ki bo na sporedu v petek, 3. septembra, se bodo pomerili Gorenje Velenje in Jeruzalem Ormož ter Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško. Gostitelj superpokalnih obračunov bo znan naknadno.

Komisar tekmovanja bo še naprej Aleš Jug. Ta je prejel podporo vseh klubov, ki so bili v času glasovanja prisotni na seji, njegov mandat je bil podaljšan do leta 2025.V novi sezoni bo finalni turnir najboljše četverice v pokalu Slovenije na sporedu 7. in 8. maja 2022.

* Pari 1. kroga lige NLB v sezoni 2021/22:
- sobota, 11. september:
Jeruzalem Ormož - Urbanscape Loka
LL Grosist Slovan - Koper
Riko Ribnica - Herz Šmartno
Celje Pivovarna Laško - Maribor Branik
Ljubljana - Sviš Ivančna Gorica
Slovenj Gradec - Dobova
Trimo Trebnje - Gorenje Velenje