državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Kranjska Gora/Bratislava

Veleslalomski kristalni globus gre Hirscherju; Žan Kranjec znova 16.

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.03.2016 07:51

Končan je 2. letošnji veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Salzburžan Marcel Hirscher je uprizoril popoln napad in odličnega Francoza, štirikratnega zaporednega veleslalomskega zmagovalca Alexisa Pinturaulta, ugnal za 53 stotink sekunde in si s tem že zagotovil veleslalomski kristalni globus. Žan Kranjec je po veliki napaki v drugi vožnji znova zasedel 16. mesto.

Edini slovenski predstavnik v finalu Žan Kranjec z drugo vožnjo ni opravil ravno tako, kot si je želel. Na začetku ciljne strmine je namreč naredil veliko napako. Zdrsnil je, vendar se je odlično rešil, je pa izgubil kar precej časa, tako da je v cilj prišel kot 4.

Jutri bo v Kranjski Gori na sporedu še slalom, prva vožnja se bo začela ob 9. uri.

Hirscherju peti globus v karieri

Hirscher si je z zmago tudi že zagotovil skupno zmago v seštevku discipline za sezono 2015/16, pa tudi že peti veliki globus v karieri, s čimer se je izenačil z rojakom, ki je sicer tekmoval za Luksemburg, Marcom Girardellijem.

Tretji je bil na današnjem drugem veleslalomu na slovenskem prizorišču Norvežan Henriki Kristoffersen (+ 1,59.)

Na startu drugega veleslaloma v dveh dneh v Kranjski Gori je bilo ob Kranjcu še pet Slovencev, ki pa so tako kot v petek nastope končali že po prvem delu. Zahtevne razmere s sneženjem in slabe startne številke so vzele davek; Klemen Kosi, Mišel Žerak in Jakob Špik so končali tekmo v snegu z odstopom. Do cilja sta prismučala Martin Čater in Žan Grošelj, a sta bila na 36. in 39. mestu prepočasna za finale.

Kranjec, 13. po prvi vožnji, je s ponovitvijo petkovega 16. mesta za nekaj mest zgrešil uvrstitev, ki bi mu še zagotovila nastop na finalu sezone v veleslalomu.

Ženski veleslalom v Jasni odpovedan

Prireditelji tekme svetovnega pokala alpskih smučark v slovaški Jasni so današnji veleslalom morali odpovedati zaradi slabih vremenskih razmer. Sprva so začetek tekme zaradi močnega vetra prestavili za eno uro na 11.30, toda tudi premik starta ni pomagal in žirija je določila, da tekme danes ne bo.

V nedeljo je v tem slovaškem prizorišču predvidena še slalomska tekma svetovnega pokala.

Za zdaj še ni znana usoda danes odpovedane veleslalomske tekme, verjetno jo bodo nadomestili v ponedeljek, ko imajo predviden rezervni termin.

Krovna smučarska zveza Fis je sicer že uro po odpovedi sporočila, da bodo tekmo skušali izvesti v ponedeljek. A je obenem opozorila, da bo, če bodo vremenske razmere tudi v nedeljo tako slabe, da slaloma ne bodo mogli izvesti, v ponedeljek kot nadomestna tekma prednost dobila slalomska preizkušnja.