državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Čatež ob Savi

Vid Oštrbenk zmagovalec evropskega ECA pokala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.08.2015 11:33

S tekmo v poljskem Krakovu se je končal evropski ECA pokal za mlade kajakaše. Letošnji pokal z enajstimi tekmami n šestih prizoriščih je potekal v mesecu juliju in avgustu. Tekem se je udeleževalo med 300 in 400 tekmovalci iz cele Evrope, Amerike, Japonske, Avstralije in nekaterih drugih držav.

Kajakaši Kajak kanu kluba Čatež so se udeležili 9 tekem in dosegli največji uspeh v zgodovini kluba.
Vid Oštrbenk je zmagal v dveh posamičnih disciplinah – kajak in kanu, ter skupaj z Majem Oštrbenk tudi v kanuju dvosedu in tako postal najbolj uspešen mladi kajakaš.

Uvodna tekma v slovaški Bratislavi, kjer imajo dve umetni progi ob jezu na Donavi je pokazala, da je Vid Oštrbenk dobro pripravljen, kljub veliko slabšim pogojem za treninge, kot jih imajo njegovi vrstniki iz cele Evrope. V Bratislavi je zmagal v kanuju in bil drugi v kajaku. Sledile so še tekme v avstrijskem Flattach-u, nemškem Augsburgu, našem Solkanu, Čeških Budejovicah in poljskem Krakovu. Tako je na vsaki od tekem zbiral točke in se redno uvrščal v sam vrh.


Uspelo mu je osvojiti vse tri pokale, ker ni uspelo še nobenemu slovenskemu mlademu kajakašu. "Takšen uspeh je prav gotovo velika spodbuda za nadaljnje delo in z veseljem že pričakujemo novo progo ob HE Brežice, kjer bomo imeli pogoje, kot jih imajo ostali klubi v Sloveniji in Evropi." Na tej progi se bodo lahko tudi ostali mladi kajakaši iz Posavja, Slovenije in širše okolice pripravljali za velike tekme in pokale evropskega in svetovnega ranga.

''To je resnično zelo velik uspeh, še posebej, če upoštevate, da naši kajakaši trenirajo na reki Krki, ki premore nekaj toka in kjer imamo postavljenih nekaj vratic. Vsi v klubu in tudi na občini Brežice se trudimo, da bi lahko ob pomoči HESS-a in INFRE čim prej dobili novo progo, saj bo ob ureditvi za HE Brežice in HE Mokrice celotno območje Krke do Krške vasi in Save brez brzci in valov. Tako bo proga ob HE Brežice edina možnost za nadaljnji razvoj kajaka v Posavju,'' je dejal Matjaž Avšič na dosežene uspehe čateškega kajaka.