Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Otočec

VIDEO: Otočec - Nemčija porazila Slovenijo v namiznem tenisu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2016 11:45

V športni dvorani na Otočcu se je včeraj zbralo blizu 40 gledalcev, ki so prisostvovali 2. krogu skupine A za kvalifikacije za evropsko prvenstvo za članice, ki bo prihodnje leto v Luksemburgu.

Nemke so bile absolutne favoritinje, saj so trenutno najboljše med ženskimi ekipami v Evropi. Na Otočec so prišle v nekoliko pomlajeni postavi, a pogled na svetovno jakostno lestvico pokaže, da domače igralke pravzaprav za zmago niso imele možnosti. Sabine Winter je namreč na 56., Chantal Mantz na 143., Nina Mittelham na 112. in Yuan Schoop na 183. mestu. Naša ekipa je nastopila v naslednji postavi: Alex Galič (148. na svetovni jakostni lestvici), Tamara Pavčnik (370), Ana Tofant (413).

Srečanje se je končalo v dobri uri. Nemke, ki so v prvem krogu premagale Angležinje z istim rezultatom, niso izgubile nobenega niza, kar dokazuje njihovo moč, in so se že uvrstile v elitno skupino šestnajstih najboljših ekip. Naša ekipa odhaja 22. novembra v Anglijo, povratno srečanje z Nemčijo bo 24. januarja 2017, z Anglijo pa 7. marca 2017.


Med gledalci smo tudi tokrat lahko videli predsednika NZT Slovenije mag. Marjana Hribarja in prvega mladinca v Evropi Darka Jorgiča.