Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Milano

VIDEO: Znova rasizem na nogometni zelenici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2013 11:18

Nogometni igralec italijanskega Milana Kevin-Prince Boateng je na četrtkovi prijateljski tekmi pri četrtoligašu Pro Patria zapustil igrišče in si prislužil simpatije športne javnosti.

Nekateri navijači so namreč v 26. minuti tekme pričeli z rasističnimi žaljivkami, temnopolti Boateng pa je odkorakal z igrišča.

Boateng je ob prvih znakih rasizma ob igrišču žogo poslal med gledalce, slekel majico in odkorakal v slačilnico, sledili pa so mu tudi soigralci. Glavni sodnik je tekmo prekinil.

Po navedbah nekaterih tujih medijev so navijači domačega moštva zmerjali temnopolte Boatenga, M'Baye Nianga in Sulleyja Muntarija. "Razočaran sem in nezadovoljen, ampak menim, da je bila to pravilna odločitev, da se nisem vrnil na igrišče. Zaradi spoštovanja do naših igralcev in vseh drugih temnopoltih igralcev iz vseh lig. Takšno necivilizirano obnašanje moramo ustaviti," je ob tem dejal trener Milana Massimiliano Allegri.

Kapetan Milana Massimo Ambrosini pa je dejal, da so se žaljivke pričele že takoj po prvem sodnikovem žvižgu: "Od samega začetka so nas zmerjali. Oddali smo močno sporočilo."

Boateng zapustil zelenico (youtube)