mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Atene

Vijolice ovenele v Atenah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2012 21:00

Nogometaši Maribora so v 5. krogu evropske lige v Atenah izgubili proti Panathinaikosu z 0:1.

Edini gol na tekmi je zabil Vitolo, ki je v 67. minuti izkoristil enajstmetrovko. Mariborčani bodo zadnjo tekmo predtekmovanja igrali 6. decembra, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval rimski Lazio.

Slovenski prvaki so si - potem ko so Panathinaikos v prvem krogu povsem nadigrali - v grškem glavnem mestu želeli vsaj točko, čeprav so ves čas poudarjali, da gredo na zmago. Toda želja po slednji se je bržčas razblinila že po prvem polčasu, saj so gosti na igrišču ostali le z desetimi nogometaši po izključitvi Aleša Mejača. Grki so nato v drugem polčasu zabili zadetek po malce strogo dosojeni enajstmetrovki in tako na lestvici prehiteli Mariborčane. Ti so po šestem zaporednem porazu v gosteh v skupinskem delu evropske lige zdaj zadnji s štirimi točkami. Ob dejstvu, da se je tekma v Rimu med Laziem in Tottenhamom končala z 0:0, to pomeni tudi konec sanj o štajerskem napredovanju v šestnajstino finala. Tja se je iz te skupine že prebil Lazio.

Grki so od začetka prevzeli pobudo, toda ob zbrani mariborski obrambi jim nikakor ni uspelo priti do ugodnega položaja za strel. Dvakrat so sicer poskusili v prvih 20 minutah, a poskusa Ibrahima Sissokoja in Tocheja sta bila slaba. Gosti, ki so poskušali v protinapadih ogroziti domačega vratarja Orestisa Karnezisa, prav tako niso prihajali do strelov, enega redkih je v 29. minuti sprožil Robert Berić, vendar je bil njegov poskus preslab, tako da se je žoga zgolj zakotalila v naročje Karnezisa.

V 32. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je ob Arghusu padel Toche v kazenskem prostoru Maribora, toda francoski sodniki so bili drugačnega mnenja. V 43. minuti pa je Agim Ibraimi napravil veliko napako, podal žogo nazaj, skoraj točno do Tocheja, ki je sam stekel proti mariborskemu vratarju Jasminu Handanoviću, ki je dobil dvoboj s Špancem v Panathinaikosovem dresu. V 45. minuti je Aleš Mejač na robu kazenskega prostora igral z roko, zaradi česar si je prislužil drugi rumen karton in moral iz igre. Prosti strel iz nevarnega položaja je takoj zatem izvedel Toche, Handanović pa se je izkazal.

Trener Maribora Darko Milanič je med odmorom zaradi izključitve Mejača zamenjal z Nejcem Potokarjem, zanj je "žrtvoval" vezista Gorana Cvijanovića. Grki so imeli v 54. minuti izjemno priložnost za vodstvo. Arghus je po predložku z desne strani igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik je pokazal na belo točko, s katere pa je Španec Vitolo zatresel zgolj vratnico. Takoj zatem je na drugi strani od daleč sprožil Ibraimi, Karnezis pa je žogo odbil v kot. V 60. minuti je znova poskusil Toche s "škarjicami", a meril točno v mariborskega čuvaja mreže. Dve minuti zatem je bilo znova vroče v mariborskem kazenskem prostoru, ko je Bruno Fornaroli streljal z glavo, Handanović pa se je spet izkazal. V 67. minuti pa se je mreža Maribora le zatresla.

Vitolo je prodrl v kazenski prostor in padel ob Alešu Mertlju (ta naj bi igralca domačih spotaknil, a kakšnega konkretnega dotika med igralcema ni bilo). Sledila je nova enajstmetrovka, ki jo je Vitolo zanesljivo izvedel. V 76. minuti so gosti prek Berića poskusili izenačiti, toda njegov strel z 18 metrov je bil lahek plen domačega vratarja. V 83. minuti bi lahko Grki dokončno odločili tekmo, ko je bil sam pred Handanovićem Charis Mavrias, toda slovenski reprezentančni vratar je znova dobro posredoval. Grki so ob koncu imeli še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, tako kot tudi Berićeva v tretji minuti sodniškega podaljška, ko je bil na mestu Karnezis.