zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Ljubljana

Villareal s prednostjo, Sevilla z remijem iz Ukrajine

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.04.2016 05:08

Nogometaši Villareala so v prvi polfinalni tekmi evropske lige v drugi minuti sodnikovega podaljška z 1:0 (0:0) na domačem igrišču premagali Liverpool. Sevilla se je na gostovanju v Ukrajini s Šahtarjem iz Donjecka razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:2). Povratni tekmi bosta na sporedu prihodnji četrtek.

Na stadionu El Madrigal v Madridu, tekmo je sodil Slovenec Damir Skomina, Liverpool, ki se je z golom Dejana Lovrena v sodnikovem podaljšku uvrstil v polfinale, izločil je Borussio Dortumnd, ni dosegel svojega cilja in se domov vrnil z neodločenim izidom. V prvem polčasu je bilo malo priložnosti, po eno na vsaki strani sta imela Roberto Soldado za Villareal in Joe Allen za goste iz Liverpoola.

Drugi polčas se je začel bolj obetavno za domačo ekipo, saj je Cedric Bakambu zatresel okvir vrat, tako kot na drugi strani v 65. minuti tudi Roberto Firmino, zasluge zato pa je imel tudi domači vratar Sergio Asenjo, ki je s skrajnimi napori žogo odbil v vratnico. Vroče pred vrati gostov je bilo spet v 87. minuti, ko je Simone Mignolet po strelu Bakambuja žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je imel priložnost za Liverpool še Alberto Moreno.

Gostje iz Liverpooola so hladni tuš doživeli v drugi minuti sodnikovega podaljška, ko je po hitrem protinapadu mreži Mignoleta zatresel Adriano Lopez.

V Lvovu, kjer Šahtar iz Donjecka igra svoje domače tekme, se je tekma začela s hladnim tušem za domačo ekipo, saj so gostje iz Seville z golom Vitola povedli z 1:0, vendar se najboljša ukrajinska ekipa zadnjih let ni predala. Že v 23. minuti je po dolgi podaji Jaroslava Rakickija izid izenačil 27-letni Brazilec Marlos, le trinajst minut pozneje pa je vratarja Seville premagal še Taras Stepanenko.

V drugem polčasu se je mreža zatresla le enkrat, na žalost domačih navijačev je v polno zadel Francoz Kevin Gamiero, ki je bil v 82. minuti uspešen iz enajstmetrovke.