pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Šport Brežice

Ela Petan zmagovalka svetovnega pokala v karateju

Piše: R.K.

Čas objave:
05.07.2021 09:08

Ela Petan je v soboto v Poreču osvojila vrhunski zgodovinski dosežek in sicer zlato medaljo na svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League, kjer je nastopilo prek 2000 tekmovalcev iz 52-ih držav sveta.

youth-league-poreč
Youth League Poreč
FCS

Ela je na tekmovanju nastopila v kategoriji mladink do 53 kg, nanizala 6 zaporednih zmag s skupnim točkovnim rezultatom 22:9, in se prvič na svoji mladi športni poti povzpela na najvišjo stopničko v konkurenci najboljših karateistk na svetu. V prvem krogu je z 2:0 premagala Kaewborisutovo iz Nizozemske, v drugem z 2:1 Fuyuvo iz Danske, nosilko srebra iz lanskoletnega svetovnega pokala, v tretjem s 5:3 Sipovićevo iz BiH, v četrfinalu kar z 8:0 Dehaesovo iz Belgije, v polfinalu z 2:0 Ritchevo iz Nemčije, v velikem finalu pa še Belgijko Bougrinejevo z rezultatom 4:3.

youth-league-poreč
Youth League Poreč
FCS

Elin vrhunski dosežek je dopolnila Tjaša Petković, ki je bila v kategoriji U14 nad 47kg v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Brkičevo iz BiH, v tretjem Ukrajinko Nodovo, v četrtem pa klonila proti Makarenkovi, kasnejši zmagovalki. V prvem repasažnem boju ji je pot proti odličju zaprla nasprotnica iz Srbije, vsekakor pa je končno 9. mesto za 13 letno dekle, ki je na tovrstnem tekmovanju prvič nastopilo, odličen in spoštljiv dosežek.
Pri kadetnjah nad 54kg je odlično začela tudi Saša Petković, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila uspešna proti Italijanki, tekmovanje pa po porazu v 1/16 finala končala na 17. mestu. Ana Sever in Jaka Cerjak sta tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve.

youth-league-poreč
Youth League Poreč
FCS