pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Zauchensee/Adelboden

Vonnovi tudi četrti smuk sezone

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.01.2016 09:34

Končana je druga vožnja četrtega letošnjega smuka za ženske v Zauchenseeju. Vonnova je drugouvrščeno za seboj pustila za okroglo sekundo. Ilka Štuhec je bila 13.

Po prvi vožnji

Gre za posebni sprinterski slalom, saj proga ni dovolj dolga, da bi omogočala smuk, ki bi zadoščal pravilom. To je šele deveti ženski smuk v zgodovini, ki bo izpeljan v dveh vožnjah. Zadnji tovrstni je bil v Areju leta 2002.

Po prvi vožnji je vodila Američanka Lindsay VONN pred Kanadčanko Lariso YURKIW (+0,91) in Tino WEIRATHER (+0,92) iz Lichensteina. Vodilna v svetovnem pokalu Lara Gut je odstopila.

Na štartu sta bili tudi dve Slovenki. Ilka ŠTUHEC se je na progo podala s številko 5 in z 8 stotinkami sekunde zaostanka za takrat vodilno Norvežanko Ragnhild MOWINCKEL prišla na 4. mesto, z 18. mestom (+1,76) po prvi vožnji pa se ji je uspelo uvrstiti v finale. Trebanjka Vanja BRODNIK je s številko 47 v cilj prišla kot 43. in tako finale zgrešila. Na koncu je zasedla 49. mesto (+3,66).

Druga vožnja

Po odlični vožnji in s prednostjo natanko sekunde je zmagala Američanka Lindsey Vonn pred Kanadčanko Lariso YURKIW in Avstrijko Cornelio HUETTER (+1,66).

Ilka ŠTUHEC je v cilj prišla na 4. mesto, na koncu pa je pristala na 13. mestu.

Moški veleslalom odpovedan

Švicarski organizatorji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev, ki bi moral biti danes v Adelbodnu, so bili prisiljeni tekmo odpovedati. Razlog za novo odpoved so zelo slabe vremenske razmere z dežjem in meglo. V nedeljo je v Adelbodnu načrtovan slalom, ki ostaja na sporedu.

Na startu današnjega veleslaloma je bil en Slovenec Žan Kranjec, ki je imel startno številko 29, nedeljski slalom pa bosta začela dva Slovenca Matic Skube in Miha Kürner.