Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Maribor

Vreme odneslo slalom za Zlato lisico!

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
31.01.2016 09:37

V Mariboru se je ob 9.30 začela prva slalomska vožnja. Vendar pa so morali organizatorji priznati premoč naravi in so tako po številki 25 odpovedali slalom za 52. Zlato lisico.

Tekma na Pohorju se je sicer začela, a že po nekaj tekmovalkah je bilo videti, da bo proga komaj zdržala do konca prve vožnje. Po 24 tekmovalkah je bila odločitev dokončna in, podobno kot pred nekaj leti na veleslalomski tekmi, tekmo so odpovedali. V vodstvu sta bili sicer Švicarka Wendy Holdener in Sarka Strahova iz Češke, ki sta imeli 9 stotink prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo. Na štartu so bile še vse Slovenke, Ana Bucik, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Saša Brezovnik, Klara Livk in Meta Hrovat.

Svetovni pokal za dekleta se bo nadaljeval prihodnji teden v Garmisch-Partenkirchnu.

________________________________________________________________________________

Slovenske barve na današnjem slalomu svetovnega pokala za Zlato lisico bo branilo šest slovenskih slalomistk. Največ strokovno vodstvo pričakuje od Ane Bucik, ki pa je imela v zadnjem času nekaj težav s poškodbo gležnja. Te so zdaj zgodovina, glavni trener slovenske reprezentance Denis Šteharnik pa napoveduje dve do tri dobre slovenske uvrstitve. Poleg Bucikove bodo na nedeljskem slalomu za Slovenijo nastopile še Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Klara Livk, Meta Hrovat in Saša Brezovnik.

Po poškodbi gležnja se med najboljše vrača Ana Bucik, ki je v sezoni že opozorila nase, potem ko je bila 5. januarja v Santa Caterini 15. v slalomu. "Nekaj težav z gležnjem je še, oziroma jih čutim, pa čeprav sem imela po Flachauu 10-dnevni smučarski premor. Po tem me je bilo najbolj strah, kaj bo, ko pridem nazaj na sneg, če bo to pravo smučanje še prisotno. Lahko sem normalno trenirala in tudi moje smučanje je dobro, tako da sem zadovoljna s treningi. Upam na najboljše," je pred nastopom v Mariboru dejala Bucikova.

Druga vožnja se bo pod Pohorjem začela ob 12.30. Sobota je že bila srečno prizorišče za slovensko ekipo, saj je Ana Drev v veleslalomu osvojila drugo mesto.

Štartna lista:

1 P. VLHOVA SLK
2 F. HANSDOTTER ŠVE
3 V. VELEZ ZUZULOVA SLK

4 Š. STRACHOVA ČEŠ
5 N. NOENS FRA
6 N. LOESETH NOR
7 W. HOLDENER ŠVI
8 E. MIELZYNSKI KAN
9 M. PIETILÄ-HOLMNER ŠVE
10 M. M. GAGNON KAN
11 R. STIEGLER ZDA
12 C. THALMANN AVT

31 A. BUCIK SLO
36 M. FERK SLO
37 K. LAVTAR SLO
66 K. LIVK SLO
67 M. HROVAT SLO