oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport Lahti

Vtičeva druga v Lahtiju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.02.2016 09:43

Slovenska smučarska skakalka Maja Vtič je na tekmi svetovnega pokala v Lahtiju osvojila drugo mesto. Zmagala je Japonka Sara Takanashi, ki si je že zagotovila skupno zmago v pokalu, tretje mesto pa je osvojila njena rojakinja Yuki Ito.

Vtičeva je za skoka, dolga 94 in 96 metrov, dobila 238,7 točke, Takanashijeva jih je za skoka 96,5 in 99,5 m zbrala 251,3. Od Slovenk so do točk prišle še Špela Rogelj s 13. mestom, Urša Bogataj s 27. in Katja Požun z 28. mestom.

Takanashijeva je vodila že po prvi seriji in je z najdaljšim skokom dneva, 99,5 m, v finalu svojo enainštirideseto zmago v karieri le še potrdila. Z dvanajsto zmago v sezoni, brez najvišje zmagovalne stopničke je v tej zimi ostala le trikrat, je zbrala 1410 točk in je branilka skupne zmage ter tokrat četrtouvrščena Daniela Iraschko Stolz, ki ima na drugem mestu 979 točk, ne more več prehiteti. Tretja v skupnem seštevku je Maja Vtič (798), ki ima že kar lepo zalogo prednosti pred najbližjo zasledovalko Jacqueline Seifriedsberger iz Avstrije (585).

Vtičeva je v tej sezoni edina poleg Iraschko Stolzeve, ki je v tej sezoni premagala Takanashijevo. Avstrijki je to uspelo dvakrat, Vtičevi pa v soboto na Ljubnem. Slednja je četrtič v zimi in drugič zaporedoma osvojila drugo mesto, saj je le za Iraschko Stolzevo zaostala tudi v nedeljo na slovenskem prizorišču ženskih tekem za svetovni pokal.

Špela Rogelj je v finalu napredovala za dve mesti, Urša Bogataj je s 23. zdrsnila na 27. mesto, Katja Požun pa je obdržala svojo uvrstitev iz prvega skoka.

"Na treningu zjutraj nam ni tako dobro kazalo, malo smo imeli težave s pravočasnim odskokom. Vse so bile tako prezgodnje, da je bilo kar hudo. Maja Vtič je danes pokazala, da je še kar naprej v dobri formi. Čeprav smo imeli danes ekspresno hitro dva skoka, včeraj pa smo celo popoldne čakali, je šla gladko mimo tega. Prikazala je svoje najboljše skoke. Ni kaj, stopničke so, vsi skupaj smo zadovoljni, kljub temu da so imele Špela, Katja in Urša res težave s 'timingom'. Vse so bile prezgodnje. Špela je tvegala in je šla na vse ali nič, njen rezultat je tudi lep, čeprav vsi vemo, da so cilji višji. A gremo naprej v Almati, kjer bo vse spet po starem," je bil optimističen glavni ženski slovenski trener Stane Baloh.

Ob 17. uri bo v Lahtiju na veliki napravi še tekma skakalcev. Uro prej bodo kvalifikacije, v katerih bodo slovenske barve zastopali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Anže Semenič in Nejc Dežman.