andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Ljubljana

Za Prevčeve smuči rekordnih 45.000 evrov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.03.2016 08:58

Smuči Petra Prevca, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini tega športa in jih nato podaril projektu Botrstvo, so danes na dobrodelni dražbi prodali za 45.000 evrov.

Najvišji znesek za posamezen predmet na dražbi za Botrstvo je ponudil direktor družbe Bauhaus Slovenija Samo Kupljen, omogočil pa bo enoletno botrstvo 125 otrokom.

V dražbi sta poleg Kupljena sodelovala še Nina Rus Turuk iz družbe Žito Podravka in dražitelj Tomas, ki je želel ostati anonimen. Pozneje se jim je s ponujenimi 23.000 evri pridružila še Nataša Šinkovec iz LL Grosist, izklicno ceno 14.250 pa je Kupljen v slabe pol ure zvišal vse do 40.000 in nato na 45.000 evrov.

Dosedanji rekord za najvišji znesek si je lastil zmagovalni dres nogometnega kluba Chelsea, na katerega so se podpisali vsi nogometaši kluba, ki so leta 2012 v Münchnu postali zmagovalci Lige prvakov. Leta 2014 so ga prodali za 15.100 evrov.


Smuči, ki so Prevca spremljale na vseh skakalnicah, imajo za športnega asa zelo veliko vrednost. "So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super," je o smučeh povedal Prevc. Z njimi je postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje.

Dražba se je začela v ponedeljek, izklicna cena smuči pa je znašala 360 evrov, so zapisali na spletnih straneh Vala 202. Toliko tudi znaša celoletno botrstvo za enega otroka. Potekala je vsak dan od 6. do 19. ure. Zmagovalcu dražbe bo smuči osebno izročil Prevc na javnem sprejemu v torek na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Zbiranje pomoči za 200 otrok, ki čakajo na svojega botra, ne poteka le prek dražbe. Že od minulega petka je mogoče darovati poljuben znesek na posebej za ta namen odprt transakcijski račun ali s SMS sporočili BOTER5 na 1919. Oboje bo mogoče še do torka. Takrat bodo objavili končno število otrok, ki jim bodo z zbranimi sredstvi omogočili enoletno prejemanje 30 evrov na mesec, so še zapisali na spletni strani radia Val 202.