rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

barcelona camp nou pm Ekipa24.si

Še en škandal v Barceloni! Novo razkritje glede ...

tina-in-blaž Njena.si

Nepričakovan konec med Tino in Blažem?

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Šport Umag, Novo mesto

Za začetek "pomladi" 5. mesto Rajovića

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
09.03.2018 10:26

S kratkim prologom po promenadi Umaga se je začela etapna dirka Istrska pomlad. Z dvema kilometroma proge je najhitrejši Nils Eekhoff opravil v 2 minutah in petih desetinkah, najboljši kolesar Adrie Mobil pa je bil Dušan Rajović na petem mestu.

Na kratkem, a za gledalce zagotovo zelo zanimivem prologu po Umagu si kolesarji Adrie Mobil seveda niso ustvarili veliko zaostanka, najbolje pa se je odrezal Dušan Rajović, ki je zaostal le sekundo za zmagovalcem. Vendar se prava dirka šele začenja, pred karavano so trije zelo zahtevni dnevi.

Dušan Rajović: "Danes je bila na sporedu prva etapa Istrske pomladi, dva kilometra dolg prolog po Umagu. Po seriji uvrstitev na oder za zmagovalce sem zelo motiviran in želim nadaljevati v tem slogu. Počutil sem se dobro in dal sem vse od sebe, kar je bilo na koncu dovolj za peto mesto. Za zmagovalcem sem zaostal le za sekundo, kar je dober pokazatelj, da sem konkurenčen tudi najboljšim. Pred naslednjimi dirkami sem zelo motiviran in upamo na najboljše."

Srečko Glivar, športni direktor: "Z danes prikazanim sem zelo zadovoljen. Rajovič je bil od uvrstitve na stopničke oddaljen le nekaj desetink sekunde. Na dirki je veliko zelo izenačenih kolesarjev in borba za zmago bo huda. Po jutrišnji etapi bomo v groben dobili odgovor katere ekipe se bodo borile za vrh in upam, da bo Adria Mobil med njimi."Danes je na sporedu 161 km dolga etapa s štartom pri Poreču in ciljem v Labinu.


Foto: Mario Stiehl & Elisa Haumesser