Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Göteborg

Začenja se dvoransko EP v atletiki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2013 05:12

Danes se bo začelo 32. atletsko evropsko dvoransko prvenstvo, ki bo v švedskem Göteborgu potekalo do 3. marca.

V močno pomlajeni sedemčlanski slovenski reprezentanci je po izidih sezone najbližje finalu Žan Rudolf, ki bo v prvem krogu teka na 800 m nastopil ob 18.47 v tretji skupini, v kateri ima najhitrejši prijavljeni čas.

Kot prva bo že ob 11.30 v kvalifikacijah nastopila Marina Tomič (Kladivar), tekačica na 60 m ovire, ki je najizkušenejša v reprezentanci. Maruša Mišmaš (Mass) ima prvi krog teka na 1500 m na programu o 19.05, saj bo tekla v prvi skupini, ob 18.40 pa bo Maja Bratkič (Gorica) skakala v kvalifikacijah troskoka.

Devetnajstletni Žan Rudolf (Mass) ima največ možnosti za slovenski uspeh, saj ima šesti članski izid sezone v Evrope. Lani je bil na EP na prostem v Helsinkih na svojem prvem članskem tekmovanju že polfinalist (12.), srebrn pa je bil na mladinskem EP leto dni prej (2011) v Talinu. V prvem krogu kvalifikacij ima v skupini isti prijavljeni čas sezone in kariere (1:46,96), kot Španec Luis Alberto Marco, srebrni na dvoranskem EP leta 2009 v Torinu. Tretji najhitrejši v skupini je bil Nizozemec Thijmen Kupers (1:47,99). V polfinale vodita le prvi dve mesti iz vsake izmed petih skupin ter še dva najhitrejša preostala časa.

"Na EP mi največ pomeni uvrstitev, na mitingu pa so pomembnejši doseženi časi. Želim si izboljšati lanski dosežek iz EP v Helsinkih, želim biti med osmimi, desetimi najboljšimi. Sedem, osem nas je tukaj zelo skupaj po časih, šest pa se nas bo uvrstilo naprej. Zato moj cilj ni tako lahko dosegljiv, vendar pa ga lahko uresničim. Zelo hitro mi je uspelo doseči dobre članske rezultate, zato mislim, da bi glede na mojo formo in ne glede na mojo mladost lahko prišel v finale," je zatrdil Rudolf.