horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

ljudje, prebivalstvo Svet24.si

Prebivalstvo EU bo do leta 2100 upadlo za skoraj ...

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Igor Drvenkar se je odpravil na krasno glasbeno popotovanje z enimi in edinimi Parni Valjak Odkrito.si

To je novi pevec skupine Parni valjak

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Šport Otočec

Začetek festivala vrhunskega tenisa na Otočcu

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2021 06:00

S kvalifikacijskimi dvoboji v konkurenci posameznic se je v organizaciji Teniškega kluba Krka Otočec, Tenis Slovenija in Term Krka začel prvi izmed dveh turnirjev z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev.

Igrišča Teniškega centra na Otočcu bodo v naslednjih dveh tednih gostile izredno močno zasedbo profesionalnih teniških igralk. Na prvem turnirju so najvišje rangirane igralke Rusinja Irina Kromacheva, trenutno 137. igralka sveta, in Allie Kiick, trenutno 189. igralka sveta. Rusinja prihaja s popotnico zmage na turnirju v Španiji in je upravičeno prva favoritinja turnirja.

Turnirji predstavljajo tudi odlično priložnost za mlade slovenske igralke, da si priborijo prepotrebne točke za napredovanje na svetovni lestvici in na ta način odprejo vrata za nastope na višje rangiranih turnirjih. V kvalifikacijskih dvobojih za preboj na glavni turnir bo nastopilo 12 slovenskih igralk. V
glavnem turnirju bosta nastopili tudi članici TK Krka Otočec, Živa Falkner in Nika Zupančič. Živa je v minulih mesecih preživela kar 8 tednov na turnirjih v Turčiji in dosegla nekaj odmevnih rezultatov, Nika pa je zaključne priprave opravila v ZDA, kjer je nastopala v končnici univerzitetnih tekmovanj. Poleg njiju bosta v glavnem turnirju od slovenskih igralk nastopili še Dalila Jakupovič in Pia Lovrič.

Zaradi zaostrenih razmer za potovanja in posledično manjšega števila turnirjev po svetu je zasedba na obeh turnirjih visoko nad pričakovanji. V normalnem času bi se turnirjev tega ranga udeležile igralke med 300. in 500. mestom na svetovni lestvici, letos pa je zaključna številka za udeležbo pod 300. mestom.

V sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto je dvoboje možno spremljati tudi v živo v spletnih prenosih Teniškega kluba Krka Otočec. Organizatorji upajo, da bo tudi vreme na njihovi strani in bo na igriščih Teniškega centra na Otočcu moč spremljati vrhunski tenis, kot ga na Dolenjskem še ni bilo.