Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Zadnja etapa Nizozemcu Jasperju Haestu, Tilen Finkšt petnajsti

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2022 10:21

Nizozemec Jasper Haest (VolkerWessels Cycling Team) je nekoliko presenetljivo osvojil zadnjo etapo letošnje 66. Dirke po Slovaški. S klubskim kolegom in rojakom Petrom Schultingom, ki je bil drugi, sta bila uspešna v begu in glavnina je bila 13 sekund prepočasna, da bi ju ujela. Danec Michael Morkov (Quick-Step Alpha Vinyl Team), ki je bil najmočnejši v sprintu glavnine, je osvojil tretje mesto. Tilen Finkšt je bil naš najboljši, zasedel je 15. mesto.

Rumeno majico je uspel obdržati Čeh Josef Černy (Quick-Step Alpha Vinyl Team), pred klubskim kolegom, Belgijcem Maurijem Vansevenantom in Nizozemcem Koenom Bouwmanom (Jumbo Visma) je imel na koncu 6 sekund prednosti. Najvišje od naših je bil Gal Glivar na 29. mestu (+ 5:03 min).

Belo majico, najboljšega mladega kolesarja na dirki je osvojil Irec Archie Ryan (Jumbo Visma), Gal Glivar je bil v tej razvrstitvi deveti, še boljši šesti, pa je bil v točkovanju za najboljšega gorskega kolesarja, v katerem je pikčasto majico premočno osvojil Italijan Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa).