državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Praga

Žagar šesti v Pragi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2013 22:01

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na četrti dirki sezone svetovnega prvenstva posameznikov v Pragi osvojil šesto mesto in deset novih točk v seriji Grand Prix.

Zmagal je Britanec Tai Wolfinden pred Poljakom Krzystofom Kasprzakom. Skupno je po štirih dirkah v vodstvu Rus Emil Sajfutdinov, Žagar pa je z 38 točkami sedmi.

Žagar je v rednem delu v petih vožnjah dvakrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat četrti, tako da se je brez težav uvrstil v polfinale. Tam pa je v konkurenci poznejšega zmagovalca Wolfindna, Danca Nickija Pedersena in Poljaka Jaroslawa Hampla ostal na četrtem mestu in brez finala. Skupno je njegovih deset točk zadoščalo za šesto mesto.

V finalu je bil zaradi napačnega starta diskvalificiran Rus Emil Sajfutdinov, ki je bil s 17 točkami sicer najboljši v rednem delu. Rus pa je vseeno obdržal skupno vodstvo, a ima le še točko naskoka pred Wolfindnom (55-54). Žagar je za zdaj skupno na sedmem mestu in s tem med osmerico dirkačev, ki ima neposredno zagotovljen nastop v SGP tudi v naslednji sezoni.

Letošnja sezona elitnega speedwayskega tekmovanja pa se bo nadaljevala 1. junija s preizkušnjo v valižanskem Cardiffu na stadionu Millenium.