kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Zahteven teden za Krkaše

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2022 07:01

Naše košarkarje Krke ta teden čakajo tri zahtevne tekme.

V prvi tekmi bodo jutri ob 19.00 v prvi četrtfinalni tekmi pokala Spar gostili moštvo Šentjurja. Sledita še sredina tekma s Heliosom in petkova s Partizanom.

Krkaši so branilci naslova, lani so v finalu slavili prav proti Šentjurju. V letošnji sezoni sta moštvi odigrali dve tekmi v Ligi Nova KBM. Obe so dobili Krkaši, 95:88 oktobra v Šentjurju in 76:67 decembra v Novem mestu.

Izjava pred tekmo:
Dalibor Damjanović, trener Krke: »Začenjamo s še enim tekmovanjem v letošnji sezoni, četrtfinalom Pokala Spar. Za preboj v polfinale moraš odigrati dve tekmi, zato je ponedeljkova tekma tako rekoč prvi polčas. Na koncu odloča koš razlika. Pot do polfinala je dolga in v četrtfinalu bo prav vsako moštvo, ki v njem igra, motivirano in željno preboja v veliko polfinale. Enako velja tudi za našega nasprotnika Šentjurja, s katerim smo letos že odigrali dve ligaški tekmi, zato se dobro poznamo. Za korak naprej bomo morali odigrati dve zelo dobri tekmi, razmišljati pa moramo korak za korakom. Čakata nas dva naporna tedna, saj po Šentjurju igramo še v sredo s Heliosom in v petek s Partizanom, naslednji teden pa enako, pokal Spar v ponedeljek, domača liga v sredo in ABA liga v petek. Igralci bodo morali biti pripravljeni. Vsaka tekma je pomembna, čeprav gre za različne ravni tekmovanj. Vsaka tekma bo zahtevala veliko energije, zbranosti, želje, borbenosti. Če hočemo priti skozi ta dva tedna, bomo morali veliko rotirati igralce, saj bodo porabili veliko energije. Glede na to, da prihajamo iz karantene in da se nekateri igralci šele vračajo po poškodbah, je pred nami zelo težka naloga.«