Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Šport

Žak Eržen med mladinci na Paris – Roubaix dvanajsti

Piše: R.K.

Čas objave:
18.04.2022 10:51

Včeraj je bila na sporedu mladinska izvedba kraljice klasik, dirke Paris – Roubaix. Na njej so nastopili trije Adriaši, Žak Eržen in Aljaž Žefran za reprezentanco Slovenije, Martin Jurík za Slovaško.

Eržen je bil najboljši Slovenec na 12. mestu, Žefran in Jurík dirke nista končala. Zmagal je Luksemburžan Niels Michotte (AG2R Citroen U19 Team).

Na eni najtežjih preizkušenj v koledarju kolesarskih dirk je nastopilo 125 kolesarjev iz 20 držav, med njimi šest Slovencev. Dirka je bila izjemno zahtevna, saj je trasa potekala tudi po tlakovanih odsekih, zato ji nekateri pravijo tudi severni pekel. Najboljši med vsemi je bil Luksemburžan Michotte, sedemindvajset sekund za njim je na drugem mestu v cilj prišel Estonec Romet Pajur (reprezentanca Estonije), trideset sekund pa je na tretjem mestu zaostal Francoz Leandre Lozouet (AG2R Citroen U19 Team).

Eržen, ki je včeraj dirkal odlično, je dirko končal na 12. mestu, v skupini, ki je le za sekundo zaostala za tretjim mestom. Njegovi reprezentančni kolegi so bili, 40. Marcel Skok, 56. Grega Podlesnik in 58. Jan Lešnik. Aljaž Žefran in Natan Gregorčič dirke nista končala, prav tako tudi Slovak Martin Jurík, ki v letošnji sezoni vozi za novomeški klub. Tako Žefran kot Jurík sta imela oblico smole, predrte pnevmatike in na koncu še okvare na kolesih. Dirke ni končalo 57 kolesarjev, skoraj polovica vseh, ki so bili danes na startu.