Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Šport

FOTO: Žana Colarič vice svetovna prvakinja zveze WADF

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2021 07:48

Minulo nedeljo je v Budvi v Črni Gori potekalo svetovno prvenstvo mednarodne plesne zveze WADF (World Artistic Dance Federation).

Prvenstva so se udeležile tudi plesalke moderna iz Plesnega kluba Lukec.

Najprej se je kot solistka predstavila Žana Colarič, ki je nastopila v kategoriji modern starejše mladinke. Z odličnim polfinalnim nastopom si je priplesala finale v katerem je svoj nastop še izboljšala in na koncu osvojila 2. mesto in naslov vice svetovne prvakinje.


Žana je nastopila tudi v skupini, kjer so poleg nje nastopile še Klara Kostrevc, Urška Vehovar, Ema Zildžovič, Pia Naja Kukec in Zara Pohle. V kategoriji modern male skupine starejši mladinci so plesalke prav tako prepričljivo opravile svoj nastop in na koncu osvojile bronasto medaljo.

Lukci so tako v letošnji sezoni zbrali že tri medalje na velikih mednarodnih tekmovanjih, kar je izjemno za krški plesni klub.

Ob robu svetovnega prvenstva v Budvi je potekala tudi letna generalna skupščina mednarodne plesne zveze WADF na kateri so izvolili tudi novo vodstvo zveze. Športni direktor PK Lukec, Dušan Vodlan, je bil na tej skupščini izvoljen na mesto podpredsednika zveze, kar je še eno veliko priznanje za njegovo življenjsko predanost plesu in razvoju plesne dejavnosti v Posavju, Sloveniji in svetu.