požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Seul

Žensko vodstvo v F1

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 09:20

Monisha Kaltenborn je prevzela vodenje ekipe Sauber in tako postala prva ženska v zgodovini formule 1, ki je postala vodja kakšnega moštva.

Peter Sauber, oseminšestdesetletni Švicar, je namreč nepreklicno odstopil in ne bo več opravljal vsakodnevnega vodenja ekipe Sauber, ki jo je ustanovil, še vedno pa bo predsednik skupine Sauber ter bo še naprej sprejemal strateške odločitve.

"Že zelo dolgo nazaj smo se odločili, da bo vodenje ekipe od mene prevzela Monisha Kaltenborn, pustili smo le odprta vrata za objavo trenutka, ko se bo to zgodilo. Sedaj je napočil primeren čas, da pritisnemo na ta gumb. Tudi za to, ker je bilo že kar nekaj dirk, na katerih nisem bil prisoten, med drugim prejšnja za veliko nagrado Japonske, kjer se je moštvo zelo izkazalo. Kaltenbornova ima nedvomno dovolj znanja in izkušenj ter bo lahko zagotovila delovanje ekipe tudi v prihodnje, kar je zame zelo pomembno," je Sauber zapisal v sporočilu za javnost v južnokorejskem Yeongamu, kjer bo v nedeljo dirka svetovnega prvenstva.


Enainštiridesetletna Monisha Kaltenborn je bila rojena v Indiji, kamor sta se še v času njene mladosti iz Dunaja preselila njena avstrijska starša. V Sauber je prišla leta 2000 in je najprej delala v pravnem oddelku, od januarja leta 2010 pa je bila predsednica uprave firme Sauber Motorsport AG. Peter Sauber je maja letos tretjino delnic Sauberja, ki ga je ustanovil pred 40 leti, prenesel na njeno ime. Spomladi prihodnje leto bo minilo 20 let, odkar Sauber nastopa v F1 in je četrta najstarejša ekipa v tem tekmovanju.