Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

Luis Enrique Ekipa24.si

Neee, tega ne bi smeli narediti! Tako surovo se je...

Šport Seul

Žensko vodstvo v F1

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 09:20

Monisha Kaltenborn je prevzela vodenje ekipe Sauber in tako postala prva ženska v zgodovini formule 1, ki je postala vodja kakšnega moštva.

Peter Sauber, oseminšestdesetletni Švicar, je namreč nepreklicno odstopil in ne bo več opravljal vsakodnevnega vodenja ekipe Sauber, ki jo je ustanovil, še vedno pa bo predsednik skupine Sauber ter bo še naprej sprejemal strateške odločitve.

"Že zelo dolgo nazaj smo se odločili, da bo vodenje ekipe od mene prevzela Monisha Kaltenborn, pustili smo le odprta vrata za objavo trenutka, ko se bo to zgodilo. Sedaj je napočil primeren čas, da pritisnemo na ta gumb. Tudi za to, ker je bilo že kar nekaj dirk, na katerih nisem bil prisoten, med drugim prejšnja za veliko nagrado Japonske, kjer se je moštvo zelo izkazalo. Kaltenbornova ima nedvomno dovolj znanja in izkušenj ter bo lahko zagotovila delovanje ekipe tudi v prihodnje, kar je zame zelo pomembno," je Sauber zapisal v sporočilu za javnost v južnokorejskem Yeongamu, kjer bo v nedeljo dirka svetovnega prvenstva.


Enainštiridesetletna Monisha Kaltenborn je bila rojena v Indiji, kamor sta se še v času njene mladosti iz Dunaja preselila njena avstrijska starša. V Sauber je prišla leta 2000 in je najprej delala v pravnem oddelku, od januarja leta 2010 pa je bila predsednica uprave firme Sauber Motorsport AG. Peter Sauber je maja letos tretjino delnic Sauberja, ki ga je ustanovil pred 40 leti, prenesel na njeno ime. Spomladi prihodnje leto bo minilo 20 let, odkar Sauber nastopa v F1 in je četrta najstarejša ekipa v tem tekmovanju.