boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Tunizija

Žgank blestel v Tuniziji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.01.2016 17:56

Slovenska reprezentanca v judu ta konec tedna nabira točke svetovnega pokala v Tunisu. Danes so slovenske barve na tatamijih branili Mihael Žgank in Jesenko Četić (oba do 90 kg) ter Anka Pogačnik med borkami do 70 kilogramov. Žgank je zmagal, Četić in Pogačnikova pa sta osvojila tretji mesti.

Žgank se je do finala prebil po treh zaporednih zmagah, z izjemo prve je na drugih dveh slavil predčasno z iponom. V finalu ga je počakal Francoz Nicolas Brisson, ki je pred tem premagal tudi Četića, a ga je Žgank premagal po točkah in se veselil prvega mesta.

Četić je dobil uvodne tri borbe, v polfinalu pa moral priznati premoč Francozu Nicolasu Brissonu. V tekmi za tretje mesto je bil boljši od Maročana Imada Abdellaouija. Pogačnikova se je do tretjega mesta prebila preko repasaža. Uvodno borbo je dobila, nato eno izgubila, v repasažu premagala Avstralko Aoife Coughlan, v borbi za bron pa še Francozinjo Margaux Pinot.

Skupno je v Tunis odpotovalo deset slovenskih borcev, prvi dan tekmovanja v soboto so kar štirje stopili na zmagovalne stopničke. Najvišje je bil Martin Hojak, ki je zmagal med borci do 73 kg. Kristina Vršič je bila med borkami do 48 kg druga, Adrian Gomboc (do 66 kg) in Matjaž Trbovc (do 60 kg) pa tretja.

Hojak se je v finalu pomeril s Špancem Javijerjem Ramirezom, boljši je bil po točkah z vazarijem. Do finala je vknjižil še štiri zmage, v vseh pa je zmagal taktično po točkah. V finalu je bila tudi Vršičeva, ki je morala priznati premoč Španki Cinti Garcia Mesa. Maruša Štangar (do 48 kg) in Anja Štangar (do 52 kg) sta danes osvojili peti mesti, medtem ko je Andraž Jereb (do 66 kg) po porazu v drugem krogu ostal brez uvrstitve.

V Tunisu je nastopalo 274 borcev in bork iz 52 držav, od tega 23 evropskih.