mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Sevnica

Zmaga Sevničanov za priključek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2013 15:42

Tekma prvega kroga končnice za mesta od 7. do 12. med Sevnico in Svišem, se je začel tako, kot se je končala zadnja tekma istih nasprotnikov.

Slabih prvih deset minut Sevničanov in rezultat je glasil 2:7. Trener Godec je reagiral, izkoristil minuto odmora in igralce predramil iz uspavanke, ki se je poznala predvsem v obrambi. Zaigrali so bolj odločno in začeli preprečevati prodore Stoparja, ki je do tedaj dosegel že štiri zadetke. Tudi v napadu je igra postala bolj tekoča in domačini so počasi lovili rezultatski priključek. Z nekaj uspešnimi obrambi domačega vratarja Kosa in razpoloženim Sirkom v napadu, so sevniški rokometaši do polčasa uspeli rezultat izenačiti (15:15).

V drugem polčas so najprej povedli gosti, a jim domačini niso pustili uiti in v 37. minuti so prvič povedli (19:18). Vratar Kos je nadaljeval z uspešnimi obrambami, v napadu pa se je Sirku priključil še Borovnik. V 42. minuti (24:21) je gostujoči trener poskušal z minuto odmora spremeniti tok dogodkov, vendar njegovi igralci niso uspeli izvesti vseh njegovih zamisli. Pri domačinih sta se v napadu razigrali še Kozole in Djurdjevič. Zadnjih deset minut so domačini naredili delni izid 7:2 in se veselili zmage z rezultatom 34:27.

Domači navijači so vseskozi glasno spodbujali igralce in z aplavzi nagrajevali njihove lepe poteze v napadu in obrambi. Na koncu so s pesmijo proslavili zmago in še dolgo vztrajali v dvorani in pred njo.
Pri domačih je deset zadetkov dosegel Sirk, Borovnik osem, še pet igralcev pa je doseglo po tri zadetke, medtem ko je bil pri gostih z dvanajstimi zadetki daleč najuspešnejši Stopar Simon. Veliko delo je opravil tudi domači vratar Kos, ki je zbral petnajst obramb, od tega dvanajst neposrednih strelov na gol.

V naslednjem krogu gostuje v Sevnici ekipa Ormoža, v Ivančni Gorici pa gostuje Izola.