Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Zmaga za uvod dober obet pred mestnim derbijem

Piše: ŠD SU Novo mesto

Čas objave:
17.03.2021 06:30

Za Športno društvo SU iz Novega mesta se je sezona v 1. Slovenski namiznoteniški ligi začela odlično. Na gostovanju v Ravnah na Koroškem so minulo soboto s 5:2 premagali aktualne državne podprvake, ekipo NTK Fužinar Interdiskont.

Naša ekipa je odigrala res dobro tekmo. Tudi nasprotnik je prikazal dobro igro, a je zmaga Jureta Slatinška nad bivšim slovenskim reprezentantom Horvatom v drugem obračunu močno prevesila morebitno zmago v našo korist. Jure je že pred tekmo dejal, da sicer z njim igra dobre dvoboje, a da ga ni premagal že vsaj 15 let. Očitno se pri nas dobro počuti. Fantje so ga izredno lepo sprejeli v SUjevsko družino in to je prikazal že v prvem kolu. Jožko Omerzel je prav tako odigral dve dobri tekmi, a se vidi, da mu še manjka izkušenj. Izgubil je kar nekaj setov v podaljških, kar pomeni, da bomo morali povečati čas za psihološko pripravo za ta segment. Moje igre niso bile preveč ,,lepe,, na oči, ker nerad igram odprto igro, a sem vseeno vesel nivoja, ki sem ga pokazal po deset mesečnem tekmovalnem premoru,” je povedal Uroš Slatinšek.

Njegov brat Jure, ki je z bratom po osemnajstih letih znova v isti ekipi, je priznal, da je bilo težko odigrati prvo tekmo po desetih mesecih premora. “V novem klubu pa je še toliko težje, ker se moraš že na začetku dokazati. Po tolikšnem času kar malo izgubiš občutek o kvaliteti svoje igre.” A ko se je v ključnih trenutkih v obračunu s Horvatom uspel zbrati ter tehtnico prevesiti na svojo stran, je dobil potrditev, da je dobro pripravljen. “Mislim, da je minilo že vsaj 15 let, kar sem ga nazadnje premagal! Res lepa popotnica ob začetku lige.”

O tem, kako so ga sprejeli v novomeškem klubu, pa je Jure dejal: “Zadnjih pet sezon sem igral v NTK Savinja, kjer smo bili izredno povezani in smo postali izredno dobri prijatelji. Tudi sedaj, ko sem prestopil v drug klub, imam vedno odprta vrata trening dvorane. Ekipa ŠD SU me je, kljub starostni razliki, izredno lepo sprejela. Že po prvem skupnem treningu v Planici smo vsi skupaj dojeli, da nas veže ljubezen do namiznega tenisa in trdo delo. Covid 19 nam je sicer rahlo prekrižal načrte in odnesel jesenski del sezone, smo pa sedaj še močneje motivirani, da se uvrstimo v play off.

Pogled na lestvico v 1. SNTL, kjer je ŠD SU na vrhu, je res čudovit in ekipa, na čelu s trenerjem in igralcem Urošem Slatinškom, si želi vodstveni položaj ohranit tudi po naslednji tekmi. Ta bo še večji izziv, saj se v soboto, 20. 3. 2021 ob 17. uri v dvorani ŠC Livada obeta mestni prvoligaški derbi z NTK Krka. “Krka ima v svoji vrsti dva tujca, ki imata oba dolgoletne mednarodne izkušnje, zato bo definitivno tekma paša za oči. Mislim, da so prav vsi posamični dvoboji odprti in da bo za vsako posamezno točko potrebno garati. Zmagal bo najboljši, a definitivno bomo dali SUjevci od sebe vse in še več, da zmaga ostane na Livadi. Vsekakor pa ne gre zanemariti dejstvo, da imamo v Novem mestu dva prvoligaša, ki sodita v sam vrh slovenskega namiznega tenisa in bo vsa namiznoteniška javnost to soboto z velikim zanimanjem spremljala dogajanje na Livadi,” je pred sobotnim obračunom dejal Uroš. Naj ob tem dodamo, da bo ŠD SU ob pomoči Šolskega centra Novo mesto poskrbelo za spletni prenos vseh domačih tekem, tako da si boste obračun s Krko kot tudi ostale domače tekme na Livadi lahko ogledati preko Youtube kanala ŠD SU.

Uroš Slatinšek

Pred sobotno tekmo s Krko


Uroš Slatinšek

O prvi zmagi in igri posameznih SU-jevcev