Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Zmagovalca sprint duatlona Podgoršek in Bartol

Piše: R.K.

Čas objave:
10.04.2022 21:41

Zmagovalca uvodne domače preizkušnje, sprint duatlona v Ribnici sta Žiga Podgoršek (TK Utrip) in Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica).

Žiga Podgoršek je na progi 5 km teka, 22 km kolesarjenja in 2,5 km teka dosegel izid 32 minut in 5 sekund. 20 sekund za njim je v cilj pritekel drugouvrščeni David Aljoša Pavlin (TK Utrip), tretji pa je bil Jakob Medved (TK Ljubljana) s časom 33:18.

Še prepričljivejšo zmago je v ženski konkurenci slavila domačinke Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica). Z rezultatom 37 minut in 21 sekund je drugouvrščeno Moniko Peterko (TK Trisport CSE projekt) pustila za seboj natanko minuto, tretja Eva Bezlaj (TK 3Life) pa je zaostala še dodatnih 37 sekund.

Tako kot vsako leto je tekmo tudi tokrat krojilo vreme, saj so udeleženci občutili izjemno nizke temperature, dež, vročino in celo sneg.

Monika Bartol:
»Po krajši pavzi, zaradi bolezni, je bil nastop dober trening, prihodnji teden pa že potujem naprej, na članski evropski pokal v Turčijo.«

Žiga Podgoršek:
Z nastopom sem zadovoljen, opravil sem ga kot trening tekmo, da pridem v tekmovalni ritem. Zaradi slabega vremena ter nizkih temperatur je bil kolesarski del žal krajši, a z odločitvijo organizatorja se strinjam, saj so tako res poskrbeli za varnost. Tekmo sem začel z dobro stopnjevanim tekom, na moje presenečenje mi ni nihče sledil, zato sem na koncu še malo pospešil ter preostanek tekme izpeljal kontrolirano in razmeram primerno. Na tekmo sem se dobro pripravil, dobro pripravljenost je potrdil tudi nastop na nacionalnem testiranju prejšnji teden. V nadaljevanju me čakajo tekme za evropski pokal ter mednarodna tekma v Italijanskem Lignanu, letos pa tudi matura, zaradi katere bom žal moral izpustiti evropsko prvenstvo v Olzytnu.