Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Stožice

Zmaji šestič izgubili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2012 22:49

Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu lige Aba izgubili z MZT Skopjem s 60:64. To je že šesti zaporedni poraz zeleno-belih.

Košarkarji Uniona Olimpije so neuspešno začeli serijo petih tekem v dvorani Stožice in tako podaljšali niz porazov na šest tekem. S tretjo zaporedno ničlo in četrtim porazom v ligi Aba - nazadnje so zmagali pred tremi tedni - so prvič v sezoni padli pod petdesetodstotni izkupiček in zdrsnili v spodnji del razpredelnice.

Poraz Ljubljančanov je povsem zaslužen, saj so gostje iz Makedonije vodili vseh štirideset minut, pa čeprav so imeli v zaključku tekme veliko težav zaradi osebnih napak, zeleno-beli na drugi strani pa niz priložnosti za preobrat oziroma zmago.

Makedonci, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan, so nastopili motivirano in zbrano, pravo nasprotje zasedbe Saša Filipovskega, ki ji po nizu porazom primanjkuje samozavesti in energije. Tako je MZT vodil od prve do zadnje minute, največ sredi druge četrtine s štirinajstimi točkami naskoka, tesno pa je bilo v samem zaključku srečanja.

Union Olimpija je izenačila tri minute pred koncem (57:57), imela nato kar nekaj napadov za vodstvo, njihovo usodo pa je zapečatil Američan Cade Davis, ki je v zadnji minuti dosegel pet točk. Kljub vsemu so imeli zmaji v zadnjem napadu priložnost za zmago, vendar je Klemen Prepelič pri zaostanku dveh točk zgrešil trojko iz osmih metrov.

V petek bo Union Olimpija gostila Real Madrid, v nedeljo jo čaka madžarski Szolnok, nato pa se bo v Stožicah srečala še s Cantujem in Partizanom.