pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Maribor

Žužemberk ubranil mladinski naslov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2013 17:32

Z zmago proti Kamničanom v finalu (3:2 v nizih) so mladi odbojkarji ubranili naslov državnih prvakov.

Mladinski finale je za vse ekipe, ki imajo reprezentante v kadetski reprezentanci Slovenije prišel prehitro. Šele v prejšnji torek so se igralci vrnili iz uspešnih kvalifikacij iz Latvije, kjer so se uvrstili na EP kot drugi v svoji skupini, prva je bila Rusija. Tudi Žužemberčani so imeli v kadetski reprezentanci dva svoja člana, ki sta igrala izjemno pomembno vlogo: Primož Vidmar in Sergej Drobnič. Preostali del ekipe se je pred prazniki in po novem letu brez njiju pripravljal doma in v Kočevju.

Suhokranjci so se v polfinalu pomerili z ekipo SIP Šempetra, ki se je odlično upirala, a na koncu z 2:1 morala priznati premoč Žužemberčanom. Bolj gladko se je končal prvi polfinale, kjer Kamničani z 2:0 odpravili domači Maribor. Slednji so nato v tekmi za tretje mesto malce popravili vtis in premagali Šempeter.

Veliki finale mladincev je bil izredno izenačen, saj ga je odločil šele skrajšan peti niz. Bolje so tekmo začeli Kamničani, ki so dobili prvi niz, povedli so tudi z 2:1, nato pa so se branilci naslova zbrali in z raznovrstno igro strli odpor Calcita. Žužemberčani so še enkrat več dokazali, kje se najbolje dela z mladimi odbojkarji in še drugič zapored stopili na slovenski odbojkarski vrh, Kamničani pa bodo morali vsaj še eno leto počakati na prvi naslov v mladinskih selekcijah.

Za ekipo Žužemberka so igrali: Vidmar Primož (C), Drobnič Sergej, Novak Matic, Vidmar Žiga, Gačnik Jan, Longar Matevž, Smrke Sašo (L), Pucelj Tomaž, Čopi Ambrož. Trener: Tom Pečar

Organizatorji v Mariboru žal niso podelili nagrad najboljšim igralcem, ki bi si jih za prikazano zagotovo zaslužili tudi igralci OK Žužemberk.

Po lanskem 2. mladinskem naslovu v zgodovini kluba, ki so ga zopet osvojili po 33. letih, so letos dodali še tretjega, drugega zaporednega.

Velja omeniti, da so jih doma, v Gostilni pri Rezlju na Dvoru pričakali tudi župan Franci Škufca, podžupan Jože Štaingel ter svetnika Jože Jenkole in Iztok Može, ki so jim za uspeh čestitali in jim obljubili podporo pri njihovem razvoju še naprej tudi s strani občine.

Nedelja, 13. januar:
Polfinale:

Maribor : Calcit Volleyball 0:2 (-17, -21)
KEKOOprema Žužemberk : SIP Šempeter 2:1 (19, -19, 13)

Tekma za 3. mesto:
Maribor : SIP Šempeter 2:1 (-20, 19, 10)

Finale:
KEKO Oprema Žužemberk : Calcit Volleyball 3:2 (-23, 21, -17, 21, 9)


Končni vrstni red:

1. KEKO Oprema Žužemberk
2. Calcit Volleyball
3. Maribor
4. SIP Šempeter