profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Zabavno Bizeljsko

14. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko-Kapele

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 17:27

Teden Karitas letos obeležujemo od 25. novembra do 2. decembra. Poteka pod geslom »veselje v sožitju«. V sklopu tedna je Župnijska Karitas Bizeljsko-Kapele sinoči organizira že 14. dobrodelni koncert. Napolnili so dvorano in zbrali več kot 1300 evrov. Vsi prispevki so namenjeni za najbolj pomoči potrebnim v župnijah Bizeljsko in Kapele.

Na prelepem koncertu, ki je navdušil občinstvo, so nastopili: učenci OŠ Bizeljsko pod mentorstvom Tine Krmpotič, Lidije Balon in Vilka Ureka, tamkajšnji mladi dekliški cerkveni zbor ter cerkveni pevski zbor Bizeljsko, Moški pevski zbor Bizeljsko, kvintet Domači fantje z Globokega, skupaj so zapele tri generacije družine Zagmajster, domač ljudski pevci, sestri Agnič na citrah, ansambel Drakslerji, ansambel Franca Veglja,klapa Parangal z dalmatinskimi napevi, vokalna skupina Iris iz Kapel z Zofko in Vilkom Urekom ter Brigita Šuler, ki je zapela tudi s šolskim mladinskim zborom. Prireditev je, kot že vrsto let, tenkočutno povezovala Valerija Stermecki, zbrane pa sta nagovorila Rok Metličar iz Karitas Celje in Anka Pavlin v imenu domače Karitas, župnik Vlado Leskovar pa se je zahvalil nastopajočim, vsem za pomoč pri organizaciji in darovanje prispevkov.

Po dve in polurnem koncertu so se zbrani, ki so napolnili tamkajšnji zadružni dom, še družili ob pecivu gospodinj in žlahtni kapljici vinogradnikov.
Ker je naslednja nedelja že prva adventna, so prodajali tudi adventne venčke in spominke.