profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Zabavno Los Angeles

40. podelitev Ameriških glasbenih nagrad

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.11.2012 11:33

V losangeleškem gledališču Nokia bo danes potekala 40. podelitev Ameriških glasbenih nagrad (AMA), ki jo bo prenašala televizija ABC. S po štirimi nominacijami vodita Rihanna in Nicki Minaj, posebej pa bodo počastili ustanovitelja nagrad Dicka Clarka.

S po tremi nominacijami se lahko pohvalijo Justin Bieber, Drake, One Direction in Usher. Skupine Maroon 5, ki je po lanskoletni prvi nagradi AMA letos prav tako prejela tri nominacije pa v Los Angeles ne bo, saj v soboto nastopajo v New Yorku v oddaji Sobotna noč v živo. Katy Perry, Rihanna, Maroon 5, Drake in Justin Bieber se bodo potegovali za najbolj prestižno nagrado umetnik leta.

Podelitve se bo udeležilo veliko glasbenih zvezd. Poleg omenjenih tudi Kelly Clarkson, Pink, No Doubt, Christina Aguilera, Usher, The Wanted, PSY, Taylor Swift, Carly Rae Jepsen, Carrie Underwood, Ke$ha, Linkin Park, Chris Brown in Ludacris. Med podeljevalci nagrad so Colbie Caillat, Gavin DeGraw, Ne-Yo, Paula Abdul, Neon Trees, Phillip Phillips, Karmin, Backstreet Boys in Brandy.

Med glasbeniki, ki se potegujejo za nagrado za novo ime leta so J. Cole, Gotye in Carly Rae Jepsen. Bieber je s Pitbullom in Usherjem tudi v igri za nagrado za najboljšega izvajalca pop in rock glasbe, pri izvajalkah pa se bodo v tej kategoriji pomerile Kelly Clarkson, Nicki Minaj, Katy Perry in Rihanna.


V tekmi za najboljši pop-rock album so Justin Bieber (Believe), Maroon 5 (Overexposed), Nicki Minaj (Pink Friday: Roman Reloaded) ter One Direction (Up All Night). Poleg tradicionalnih kategorij za nagrade je AMA letos uvedla novo, za elektronsko plesno glasbo. Nominirani so David Guetta, Calvin Harris in Skrillex.

Na podelitvi se bodo poklonili pokojnemu televizijcu in glasbenemu producentu Dicku Clarku. Ta je nagrade, pri katerih o nagrajencih odloča občinstvo, ustanovil leta 1973 kot alternativo nagradam grammy. Umrl je aprila v starosti 82 let.