zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Zabavno Novo mesto

Avdio: Ice on fire z novim videospotom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2015 16:23

Na naši radijski postaji spremljamo tudi mlade glasbenike in skupine, med njimi je tudi 4-članska skupina Ice on fire, ki se predstavlja z novim avtorskim komadom Brez krvi. Zato smo poklicali frontmana skupine Amadeja Papeža.

Ice on fire je mlada novomeška zasedba, ki igra punk rock, pop punk, metalcore in yugo rock.

Skupino Ice on Fire so novembra 2013 ustanovili sošolca iz tehniške gimnazije Amadej Papež in Janez Janežič, njegov prijatelj Nejc Godec iz višjega letnika in mlajša, takratna osnovnošolka Anja Mikulan. Skupaj so začeli preigravati lahke punk rock komade predvsem od skupin kot so Green Day, Zablujena Generacija itd.. Za začetek so se prijavili na tekmovanje Droogstock 2013, od koder so jo odnesli z nagrado za najboljšo avdio-vizualno predstavitev. Sledilo je nekaj nastopov po lokalih in nastop kot predskupina Big Foot Mami v Klubu LUKNA ter kasneje tudi samostojni koncert v Lukni. Udeležili so se tudi tekmovanja Glas mladih, kjer so zmagali in si prislužili nastop na Schengenfestu 2014. Na tekmovanju Špil liga se jim je uspelo prebiti v veliki finale, ki je bil na Kongresnem trgu v Ljubljani, igrali pa so tudi na glavnem dogodku Vičstocka. Nato so poleti brez treme odigrali na Schengenfestu 2014.

Dandanes večinoma sestavljajo svoje pesmi, katere se vse bolj stopnjujejo v težavnosti in kvaliteti. Nimajo vsi enakega stila, zato vse štiri združujejo v nekaj svojega, kar je tudi razlog da se težko opredelijo na določeno zvrst. Prvo pesem so posneli v RSL studiju, kot del natečaja posnemi mi singel. Druga dva komada pa sta bila posneta kar v kleti, kjer vadijo. Pesmi Ponos in pa Tebi, pa so posneli kot skupni projekt z Markom Pezdircem v njegovem studiju. Sedaj pa delajo na novih avtorskih komadih ter se pripravljajo na prvi album.
»Kot band, mislimo da je naša največja prednost ravno špil v živo, to so potrdili tudi sodniki po tekmovanjih, saj se res trudimo da ljudje zažurajo do konca.«

ČLANI
Amadej Papež je frontman benda. Poje ter igra ritem kitaro. Znan je po svoji zgovornosti in odličnimi stage gibi. Izstopa pa tudi s svojo odbitostjo, ki jo brez sramu pokaže kjerkoli: na špilih, v studiju, v šoli, doma… Je odgovoren za nastanek pesmi Ponos, s katero so zmagali na Glasu madih 2013. Star je 17 let in hodi na tehniško gimnazijo v Novo mesto. Živi v vasici Ratje v Suhi krajini.

Janez Janežič je solo kitarist in desna roka Amadeja. Zelo miren fant, ki mu gre vsepovsod. Je odgovoren za kar nekaj avtorskih kitarskih riffov in besedil. V studiju se že kar dobro znajde kot session kitarist, na odru pa se izkaže z energičnimi solažami. Star je 17 let in hodi na Tehniško gimnazijo Novo mesto. Živi v Škocjanu na Dolenjskem.

Nejc Godec je del ritem mašine – igra bas, ki mu čedalje bolje teče od rok. Odlično se vživi na nastopih, včasih poje tako naglas, da preglasi Amadeja, ki ima dejansko mikrofon pred usti. Je pa tudi zelo dober na akustični kitari. Star je 18 let in hodi na Tehniško gimnazijo Novo mesto. Živi v Škocjanu na Dolenjskem.

Anja Mikulan je srce ritem mašine in benda – igra bobne. Bend je lahko srečen da jo ima, saj brez nje ga sigurno nebi tako žgali. Na bobnih je že skoraj popolna. Po karakterju je sicer dosti drugačna od fantov, vendar skupaj vedno ustvarjajo težko razdružljiv team. Stara je 16 let in hodi na Ekonomsko gimnazijo.

Pesmi - povezava 1. Ni poti nazaj
2. Brez krvi

SEZNAM MINULIH NASTOPOV

Šport'n'roll Kočevje
Rock Jernejevo
!Schengenfest!
To NI Fest
ŠentROCKjanž

Bič'k volley
Špil liga - finale na Kongresnem trgu
Špil u Krajni
Bistrica ob Sotli
?DAN MLADOSTI?
VIČSTOCK!!
Špilliga polfinale
Glavna skupina - KLUB LUKNA
Avdicija Vičstock 2014
Dijaški koncert 2013
Miklavžev koncert
Predskupina Big foot mami
Glas mladih po Glasu mladih
ZMAGA GLASA MLADIH
1. Krog špillige
Glasbeni maraton
Avdicija Glasa mladih
Kolektivc 2013
Divje Buče
Rock večer v Buldogu
Droogstock 2013


S pevcem se je pogovarjala Tina Cvijanovič.

POGOVOR - ICE ON FIRE, AMADEJ PAPEŽ