1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zabavno Semič

FOTO & VIDEO: Koncert najlepših melodij z Eroiko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.03.2016 11:29

Včeraj zvečer je bila dvorana v Kulturnem centru Semič ob koncertu tria Eroika nabito polna.

Eroika je ena najbolj uspešnih glasbenih zasedb vseh časov pri nas. Na odru so se jim pridružili odlični pevci iz Semiča, Oktet Konda, ter plesalca Plesnega kluba Novo mesto Urška Bahor in Tit Šober .

Izjemni vokalisti Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor), klasično izobraženi in šolani pevci, so brez dvoma po strokovno-tehnični plati povsem enakovredni pop-opernim pevcem, zbranim v slovitem kvartetu Il Divo.

Njihov glasbeni repertoar zajema interpretacije domače in svetovne komercialne glasbene uspešnice iz žanrov zabavne, koncertne in operne glasbe. Eroika s svojimi nastopi navdušuje občinstvo po celotni Sloveniji in tudi tujini, njihovi koncerti pa so odlično obiskani.

Eroika je s pesmijo "Za vse življenje" nastopila tudi na letošnji Slovenski popevki. To je bilo za Aljaža Farasina, Metoda Žunca in Matjaža Robavsa nekaj novega, saj na festivalu, kljub bogati karieri, še niso nastopili. Od leta 2007, ko se je vse začelo, so stali na različnih odrih, izdali tri albume, gostovali v tujini, osrečevali mnoge na dobrodelnih prireditvah in posneli videospot za pesem Fortuna, ki je navdušil.

»Slovenska popevka« je tradicija, je kvaliteta in zato so veseli, da lahko tudi ta nastop štejejo med svoje uspehe. Pesem "Za vse življenje" so podpisali: avtor glasbe Jožef Pleterski, besedila Klemen Torkar in aranžmaja Patrik Greblo.

Oktet Konda, ki je popestril včerajšnje dogajanje, aktivno deluje že 15 let. Pobudnik in ustanovitelj je bil Slavo Konda, ki je k sodelovanju povabil še svoje tri brate Jožeta, Tineta in Boža ter svoje prijatelje. Pozneje se je sestava okteta nekoliko spremenila. S prihodom bratov Banovec se je sestava zelo pomladila in predvsem pridobila na kvaliteti, saj je Gašper postal umetniški vodja okteta, njegov brat Martin pa korepetitor. Oktet nastopa ob najrazličnejših priložnostih, kot so srečanja pevskih zborov, dobrodelni in drugi koncerti, razne razstave, predstavitve in odprtja. Repertoar okteta obsega slovenske narodne in umetne pesmi z najrazličnejšo tematiko: domovinske, ljubezenske, pivske, planinske. Oktet posega tudi po sakralnih delih slovenskih in tujih avtorjev ter po dalmatinskih pesmih. Člani okteta so zelo dobri prijatelji in se zelo radi družijo. Radi zapojejo tudi v družbi dobrih in veselih ljudi, ki jim z veseljem prisluhnejo.

Posnetek koncerta Eroice