mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Čudovito otroštvo ob reki Krki

Piše: M.K.

Čas objave:
30.06.2019 19:30

Tudi vas kdaj prevzamejo spomini? Se morda takrat vračate v otroštvo? Na Radiu Krka smo se z ekipo radijskih sodelavcev vrnili po najboljše, najlepše in najbolj pristne spomine na preteklost. Ti se skrivajo v lepem, brezskrbnem otroštvu in v varnem zavetju toplega doma. V tokratni (nagradni akciji) vas postavljamo pred nov izziv. Čigavo otroštvo predstavljamo tokrat? Kdo razkriva svoja najnežnejša doživetja? Vsem radijcem smo zastavili enaka vprašanja, vi pa v njihovih odgovorih in s pomočjo fotografij, ugotovite, čigavo otroštvo razkrivamo.

1. Kje si preživljala otroštvo in s kom? 
Otroštvo sem najprej pet let preživljala z mami in očijem nato pa sem si zaželela sestrice, dobila pa sem kar dva bratca, še nekaj let kasneje pa se mi je uresničila želja in pridružila se nam je še najmlajša sestrica. Počitnice smo preživljali malo pri eni, malo pri drugi babici, vsako leto pa smo šli tudi na morje. Živeti 10 stopnic stran od Krke je seveda pomenilo, da je dedi kdaj ujel kakšnega soma, zato sem mu že kot majhna pomagala.

2. Kakšne osebnostne lastnosti si imela, kot otrok?
Bila sem zelo radoveden otrok in ni me bilo sram vprašati karkoli me je zanimalo, včasih tudi zelo naglas, kar je starša kdaj spravilo v neprijeten položaj.

Navihana radijka je zgodaj začela trenirati za vozniški izpit.jpg
Navihana radijka je zgodaj začela trenirati za vozniški izpit.
Foto: J.K.

3. Kaj te najbolj ponese v otroštvo - spomini na kaj?
Ko sem bila stara 3 leta smo šli za novo leto v Dubrovnik in to kar z letalom. Z njim sem se peljala prvič in mami pravi, da se še danes spomni mojih besed, ko smo prispeli na letališče. "Mami, mami! Glej, avtobusna postaja Novo mesto!" Še zdaj ne ve od kod sem vzela avtobusno postajo Novo mesto, saj do tistega dne tam sploh še nisem bila. Vozniški izpit sem opravila že pri 18. letih, ni čudno, ko sem pa imela že toliko let vaje, hehe. Najlepši spomini na otroštvo pa so moji rojstni dnevi, ko je bilo že dovolj toplo in smo se vsi, stari in mladi obmetavali z vodnimi balončki in kopali v Krki. Ogromno sem se tudi igrala s sestrično in svojo najboljšo prijateljico, ko smo si ustvarjale namišljene svetove in tekale po vrtovih, travnikih in njivah, ogromno časa pa smo preživele tudi na čolnu na Krki. 

Radijka v naročju mame.jpg
Radijka v naročju mame
Foto: J.K.

4. Imaš morda še kakšne stvari, ki jih hraniš iz otroštva?
Zagotovo se še kje najde kakšna barbika ali pa baby born. Nekaj brazgotinic je tudi ostalo, ampak nič resnega, kar ne bo do poroke že dobro, so mi rekli.

Ste jo prepoznali? To je naša voditeljica Kaja Kovačič.