kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Krško

FOTO: Dina na obisku v vrtcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2012 12:28

V vrtcih Ciciban in Pravljica v Krškem so na obisk povabili prav posebno gostjo – obiskala jih je bela dihurka Dina in se otrokom predstavila ter pocrkljala z njimi.

Lepo je, kadar imamo možnost sobivanja z živalmi. Vendar sodobno življenje ne omogoča vsem, da bi v živo spoznali, potipali in se poigrali z njimi. Marsikater otrok tako odrašča brez spoznanja, kako nam živali obogatijo življenje, kakšne navade imajo in katere vse živali lahko postanejo naši najboljši prijatelji.

Tako so v vrtcih Ciciban in Pravljica v Krškem na obisk povabili belo dihurko Dino in njeno lastnico, ki se je z otroki pogovorila o tem, kako je treba pristopiti živali, kaj dihur sploh je, pogledali so si njen nosek, oči, krempeljčke in telo ter ugibali, kaj takšna živalica v naravi je.


Ni trajalo dolgo, pa so se prvi opogumili in stopili bližje ter se prepričali, da beli dihur, za katerega običajno pravimo da zelo smrdi, pravzaprav sploh nima tako strašnega vonja. Dina, vajena otrok in izjemno prijazna živalica, pa se je tudi počutila sproščeno in dovolila vrtčevskim otrokom, da so jo pretipali, božali, vonjali in navdušeno igrali s tem nenavadnim bitjem.

Lepo je, da so se vzgojiteljice odločile za ta korak, saj so s tem dogodkom otrokom privoščile zanimiv doživljaj in se tudi same prepričale, da je vsaka žival lahko prijazno bitje, če se ji pravilno pristopi. Dina se obema vrtcema in vzgojiteljicam še enkrat zahvaljuje za povabilo in sporoča, da bo rade volje še kdaj prišla na obisk.