lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Gripovčki v našem studiu

Piše: P.M.

Čas objave:
17.07.2019 14:40

V Krkin studio so nam prinesli energijo in razigranost.

Na radiu Krka nas je obiskala skupina navihanih in razigranih počitnikarjev, ki proste dni aktivno preživljajo na legendarnih Gripovih tednih. Ti letos v organizaciji Športnega društva Grip in Zavoda za kulturo gibanja s športnimi pedagogi in pod strokovnim vodstvom profesorja Đura Olujića že 25. leto zapored potekajo na več mestih Dolenjske in tudi Bele krajine, kjer otroci športno in tudi adrenalinsko tkejo nova prijateljstva in izkušnje.   

Dolenjski in tudi belokranjski otroci tako v šestih tednih uživajo v plavanju, adrenalinskem parku, zorbingu, supanju, učijo se borilnih veščin, tekmujejo v športnih panogah in spoznajo novomeške gasilce ter vojake, obiskali pa so tudi nas. Tokrat je bila to skupina, ki si je nadela ime "A", v njej pa so bili Tilen, Ela, Eva, Žiga, Jan, Niko, Erik, Zoja, Amadej, Aneja, Miša, Vid in Andraž, spremljali pa so jih skorajda istoimenski mentorji Lana, Lana in Lan.

Med drugim so povedali, da so Gripovi tedni nekaj najlepšega, kar se jim zgodi med počitnicami, zato svojim vrstnikom priporočajo udeležbo na njih. Tudi letos so prijave še možne. Kot so zatrdili, so pridni, zato Đurotova kapa največkrat ostaja naprej obrnjena; kaj pomeni, če je obrnjena nazaj, pa boste mogli preveriti sami. Ali pa raje ne.

Vrhunec vsak teden "Gripovčki" dočakajo v petek, ko so v družbi mentorjev in prijateljev ves dan, zvečer pa prespijo v pravem malem taboru, ob tabornem ognju in vseh dogodivščinah. V soboto se podružijo na mini zaključku in že komaj čakajo na naslednjo ponovitev nepozabnih Gripovih tednov. Kako se bodo imeli v prihodnjih tednih, bomo na Radiu Krka preverjali vsako sredo, ko nas bodo obiskali in zaupali najbolj zanimive dogodivščine.