bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Zabavno Novo mesto

FOTO: Kdaj benti naša Nika?

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
01.04.2019 13:58

Nika Vidic ustvarja in vodi zanimivo oddajo na Radiu Krka, Bentimo skupaj. V oddaji skupaj spoznavamo stare slovenske avtohtone kletvice, njihovo zgodovino, poreklo in rabo. Pri ustvarjanju oddaje sodelujejo tudi poslušalci, saj nam sporočajo avtohtone kletvice iz njihovih krajev. Sicer pa Nika, kadar je jezna tudi izven etra kdaj pove kakšno.

nika vidic radio krka.jpg

»Blizu mi je jebemštica pa tudi jebeštrga, ravno prav sta mili, da ju uporabljam v skorajda vseh okoliščinah. No, je pa res, da so trenutki, ko uporabim tudi kakšno bolj sočno. Najbolj jezna sem bila oziroma sem, ko se mi dogaja nekaj na kar nimam vpliva,« pove radijka in doda, da je to največkrat povezano z njenim študijem igre oziroma priložnostmi v igralski karieri. »Sem precej temperamentna, ampak se tudi hitro ohladim. Na ljudi se redko jezim, nikoli preveč časa, saj ne zaradi njih, ampak zaradi sebe, ker nočem imeti gubic,« se nasmehne Nika, ki jo včasih iztiri samo napačna beseda ali pa pogled in preburno reagira, čeprav ji dejansko nihče noče nič slabega. Ponosna je, da se teh svojih burnih reakcij počasi, a vztrajno odvaja. Jih pa koristno uporabi za kakšno svojih vlog v gledališču.

51736398_1967789953527825_1051885933726531584_n.jpg
Nika Vidic
Foto: lastni arhiv

V oddaji, ki jo pripravlja z velikim veseljem in ji je vedno znova v izziv, je spoznala ogromno novih kletvic. » Veliko mi jih je bilo zelo smešnih. Ena od teh je »vsi mi grete lohka na ror« ali pa »dripec«, se smeji Nika. »Presenetilo me je, koliko imamo arhaičnih, takšnih, ki jih sploh nismo slišali na primer »kalija«. Odkar sodelujem pri projektu v Drami uporabljam verjetno povprečno število kletvic," pravi krkašica.

51794308_1389205637886161_3390573202097831936_n.jpg
Nika Vidic
Foto: lastni arhiv

V obdobjih utrujenosti zaradi vaj, vsakodnevne vožnje iz Ljubljane na Dolenjsko in neprespanosti, benti večkrat, kot običajno. Kadar počne tisto, kar ima rada, pa je zadovoljna in srečna, in takrat je samo povprečno »jezna«.