državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Zabavno Bahami

FOTO: Nad nami viharji, kot Gaston

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.08.2016 15:47

Tropski vihar Gaston, ki se je oblikoval jugovzhodno od Bermudov v Atlantiku, se je v soboto spet okrepil v vihar moči orkana, je sporočil ameriški center za orkane NHC v Miamiju.

Gaston je sicer tretji orkan te sezone "postal" že v četrtek, a je nato hitro oslabil v tropsko nevihto, zdaj pa se je znova okrepil. Njegovi vetrovi zdaj pihajo s hitrostjo 140 kilometrov na uro.
Središče Gastona je sicer še več kot tisoč kilometrov od otočja Bermuda v Atlantiku, proti severozahodu pa se pomika s hitrostjo 13 kilometrov na uro. Zaenkrat ne predstavlja nobene nevarnosti za naseljena območja, vendar pa so v centru NHC opozorili, da bi se lahko v naslednjih 48 urah še okrepil.
Sezona orkanov v Atlantiku, ki sicer načeloma traja med 1. junijem in 30. novembrom, se je letos začela že nenavadno zgodaj, januarja, ko se je oblikoval prvi letošnji orkan - Alex. Najbolj aktivno je sicer obdobje od sredine avgusta do sredine oktobra. Ameriški center za spremljanje orkanov napoveduje, da se bo na območju letos oblikovalo od 10 do 17 orkanov.