profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Najboljša samooskrba na Dolenjskem

Piše: M.K.

Čas objave:
14.06.2020 09:07

Radijci s Krke so zelo iznajdljivi tudi izven radijskega studia. Novonastale razmere s katerimi nas je vse skupaj naenkrat soočil koronavirus, so tudi pri njih spremenile utrip vsakdanjika. V prostem času so radi zavili na domač vrt, kjer uspeva najboljša zelenjava.

Petra in Brin tudi na vrtu združita moči .png
Petra in Brin tudi na vrtu združita moči
Foto: osebni arhiv

Programska urednica Radia Krka Petra Majdič in njen sin Brin sta tudi tokrat združila moči. »Z Brinom sva večino zadnjih tednov preživela v Beli krajini, kjer sva po opravljenih dopoldanskih obveznostih za službo in za šolo pomagala pri podeželskih opravilih. Babi in dediju sva pomagala pri delu okoli hiše, košnji trave, pri delu v gozdu in na njivi. Še najraje se posvečava delu na vrtu, kjer zraste večino hrane, ki jo imamo na mizi. Brina želimo naučiti pomembnosti samooskrbe in doma pridelane hrane. Za zdaj nam uspeva odlično", je povedala nasmejana Petra, ki je obenem zadovoljna, da so njeni radijski kolegi spretni tudi pri domačih opravilih izven studia. 

Nad Rokovo solato je navdušena tudi njegova psička Blue.jpg
Nad Rokovo solato je navdušena tudi njegova psička Blue
Foto: osebni arhiv

Zabavni Rok Žurga je letos najbolj navdušen nad njihovo doma pridelano solato, ki je letos res ogromna. "Večinoma sadimo zelišča, solato, paradižnik, kumare, bučke, čebulo, tako da kar gre za sproti," pove Rok, ki zdrave, domače pridelke z veseljem uporabi v kuhinji, kjer je pravi mojster. 

Za Juretovo samooskrbo skrbi njegova mama.jpg
Za Juretovo samooskrbo skrbi njegova mama
Foto: osebni arhiv

Sproščeni Jure Zupančič priznava, da je najboljša oskrbnica njegovega vrta kar njegova skrbna mama Zdenka. "Pridelamo ravno prav zelenjave za našo družino, krompirja pa je bolj za vzorec," med smehom pove Jure in dodaja, da natančnejših podatkov nima, ker je on samo uporabnik slastnih pridelkov.

Ajda ima vrtiček kar na balkonu.png
Ajda ima vrtiček kar na balkonu
Foto: osebni arhiv

Ajda Zorko pa ima svoj mini vrtiček kar na balkonu.  "Letos na mojem balkonu raste solata, če bo vse po sreči jih bo 15 glav, pa tudi dva paradižnika, rožmarin in bazilika." Ni veliko, ampak glede na to, da ni veliko prostora na balkonu njenega stanovanja, je s tem več kot zadovoljna.